E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFOMC tutanakları fiyatlamaları etkileyebilir---

FOMC tutanakları fiyatlamaları etkileyebilir

FOMC tutanakları fiyatlamaları etkileyebilir
19 Ağustos 2021 - 08:17 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 19.944 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 168 kişi olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: İki doz inaktif aşı olmuşsanız üçüncü doz geciktirmeden yapılmalı .

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran sınırımızda 4 ilimiz var, Ağrı, Hakkari, Iğdır, Van. Bu sınırımızın tamamı duvarla örülecek. Ağrı ve Iğdır sınırı duvar çalışması tamamlandı.

Erdoğan: İnanıyorum ki çok kısa zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ülkemizde ciddi yatırımlara girecek.

Erdoğan: Türkiye'nin Afganistan'daki askeri varlığı, yeni yönetimin de uluslararası alanda elini güçlendirecek ve işini kolaylaştıracaktır.

Erdoğan: Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi daha önce de ifade etmiştik. Bu tavrımızı bugün de muhafaza ediyoruz.

Fed Tutanakları: Yetkililer enflasyon hedefinde hemfikir, varlık alımları konusunda ayrıştı .

Fed Tutanakları: Bazı katılımcılar Komite'nin varlık alımlarının hızının azaltılmasının göreceli olarak yakın zamanda başlatılmasına hazırlanma konusunda sabırlı olmasını önerdiler .

Fed Tutanakları: Katılımcılar, son enflasyon rakamlarının arz darboğazları ve işgücü yetersizlikleri ile yükseltildiği, büyük olasılıkla geçici oldukları yorumunu yaptılar .

Biden ile telefonda görüşen Merkel, Afganistan’da Alman ordusuna yardımcı olan yerel Afgan personelin Almanya’ya getirilmesini hedeflediğini söyledi .

ABD Başkanı Biden, isteyen tüm Amerikalıların Afganistan'dan tahliyesi sona erene kadar bir miktar ABD askerinin ülkede kalabileceğini belirtti.

Ne Olacak?

Bugün TCMB PPK Toplantı Özeti yayımlanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek.

Euro Bölgesi’nde Cari İşlemler Dengesi, ABD’de İşsizlik Başvuruları açıklanacak.

NATO, yarın Afganistan için toplanacak .

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan konusunu yarın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek

Jackson Hole Toplantısı 26 - 28 Ağustos’ta gerçekleşecek.

ABD, 20 Eylül’den itibaren üçüncü doz Kovid - 19 aşısını uygulamaya başlayacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz gün Asya piyasalarının kayıplarını kapattığını ABD piyasalarının ise beklentilerin altında gelen perakende satış verilerinin olumsuz etkilerini kapatmaya çalıştığını gördük. Küresel piyasalar dün FOMC tutanaklarına odaklanırken, Salı akşamı Fed Başkanı Powell'ın Town Hall Toplantısında para politikası ile alakalı hiç bir demeç vermemesi sonrası Toplantı Tutanaklarının önemi daha da arttı. Piyasalar tutanaklardan Fed'in faiz artırımı ve varlık alım programındaki görüşü hakkında yol çizmeye çalıştı. Geçtiğimiz haftadan bu yana piyasalarda yeni ralliler oluşsa da delta varyantı kaynaklı endişeler piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor.

BİST100 endeksi tarafına bakıldığında ise endeks dün güne hafif alıcılı başlarken, günün ikinci yarısında hisse bazlı hareketlerle 1.450 seviyesine kadar olan geri çekildi. Kur tarafındaki yükselişle endeks günü negatif tamamladı.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Çarşamba günü 1.564 - 1.588 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.572 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.933 azalarak 518.081 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.572 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.590’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.620 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.552 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.580 ve 1,590 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.562 ve 1.552 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altın, Fed sonrası riskleri azalttı

Asya borsaları Fed tutanakları sonrası geriledi

Wall Street Fed tutanakları sonrası düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)