E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFlap Kongre ortakları hisseleri toplayıp satışa geçti---

Flap Kongre ortakları hisseleri toplayıp satışa geçti

Flap Kongre ortakları hisseleri toplayıp satışa geçti
30 Haziran 2017 - 16:55 borsagundem.com

İsmi sık sık manipülasyon ile anılan Flap Kongre'nin SPK tarafından 'ceza'landırılan ortaklarından Mustafa Sungur, Seda Turan ve Sabahattin Turan, sahip oldukları paylar için MKK başvurusu yaptı

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

İsmi sık sık manipülasyonlarla anılan, olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerinin yaşandığı, gerekçesiz şekilde yaptığı yüzde 220, yüzde 70 primlerle rekor yükselişlere sahne olan, ardından sert düşüşlerle büyük mağduriyetlere yol açan Flap Kongre bu kez de 'ortak satışı'yla gündemde. Kulislerdeki iddia ise önemli: Topladılar, satışa geçtiler.

1 MİLYON 612 BİN HİSSE

Yatırımcıların dakika dakika takip ettiği sıcak gelişmenin en çarpıcı yanı satış başvurusuna imza atan 3 kişinin de SPK tarafından haklarında ‘manipülasyon’ nedeniyle suç duyurusu yapılan isimlerden olması. Kurum kararıyla 2015 ve 2016’da geçici işlem yasağı cezası alan ‘ortak’lar Mustafa Sungur, Seda Turan ve Sabahattin Turan, Flap Kongre’ye uygulanan brüt takas sona erer ermez bir gün arayla atağa kalktı. "Topladılar" denilen yaklaşık 1 milyon 612 bin hisse için MKK’ya başvuruldu.

Flap Kongre hisselerinde büyük oyun!

OTORİTE ACIMADI

Türkiye’nin yarınları Sermaye Piyasaları adına, yatırımcıların hakları konusunda cesaret ve hassasiyetle habercilik yapan Borsagundem.com’un, hissedarları koruyan, manipülatör tezgahlarını gözler önüne seren ‘olağan dışı hareketler’, ‘büyük oyun’ manşetlerinin hissesi Flap Kongre, Otorite’nin de ‘yakın izleme’ radarında. Nitekim, 2016’nın son iki ayında hissede meydana gelen olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri üzerine SPK neşteri vurdu. Yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla, FLAP, 10.12.2016’dan itibaren 6 ay süre ile brüt takas uygulamasına alındı.

Flap hisselerinde olağandışı hareketler

STANDART DUYURU!

O dönem şirketten KAP’a yollanan duyurularda yükselişin sırrını ifşa edecek tek kelime yer almadı. İfade standarttı: “Özel bir durum yok”.  O dönemin önemli bir detayı da firari manipülatör Mecnur Çolak ve Ankaralı bir grubun işin içinde olduğu yönündeydi. İddia uzun süre konuşuldu.

BRÜT TAKAS BİTTİ, ‘SATIŞ ATAĞI’ GELDİ!

Ve Flap Kongre’de ‘brüt takas’ süresi geçtiğimiz günlerde sona erdi. Bitince de, SPK’nın haklarında bilgi suistimali ve piyasa dolandırıcılığında uygulanan tedbirler kapsamında borsalarda geçici işlem yasağı getirdiği ve ceza süreleri dolan ortaklardan 3’ünün satış için ayaklandığı ortaya çıktı.

Her adımları takip edilen isimlerden Mustafa Sungur borsada işlem görmeyen statüdeki 617.969 adet hisseyi satışa konu edilebilmesi için MKK'ya koştu! Flap Kongre ortaklarından Seda Turan'ın da borsada işlem görmeyen statüdeki 573.163 adet hisseyi satışa konu edilebilmesi için MKK'ya başvuru yaptığı anlaşıldı. Dün de Sabahattin Turan hisseleri için harekete geçtiğini açıkladı. Sermaye Piyasası Kurulu’nun 2016 yılı Haziran ayından sonra 2 yıl işlem yasağı getirdiği ancak sonrasında sürede indirime gittiği Sabahattin Turan’ın da borsada işlem görmeyen statüdeki 421.547 adet hisseyi satışa konu edilebilmesi için MKK'ya başvuru yaptığı bildirildi.

SPK o kişilerin işlem yasaklarını uzattı

MUSTAFA SUNGUR, SEDA TURAN AÇIKLAMASI

MKK'nın KAP açıklaması şöyle:

“Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği"'nin 15'nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na yapılan başvurulara ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.”

SABAHATTİN TURAN’IN BAŞVURUSU

MKK'nin KAP açıklaması şöyle:


"Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği"'nin 15'nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na yapılan başvurulara ait bilgiler aşağıda yer almaktadır."

Flap Kongre'de ortak satışı hazırlığı

BRÜT TAKAS KARARI

“FLAP pay piyasasında 28.11.2016-02.12.2016 döneminde meydana gelen olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle, SPKn’nun 1’inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, SPKn’nun 128/1-(a) maddesine dayanarak, yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla, FLAP pay piyasasında 10.12.2016 tarihinden itibaren başlamak üzere 6 ay süre ile; brüt takasa alınmıştır.”

Flap'ta brüt takas başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahallenin Delisi01 Temmuz 2017 06:53

    Satmayıp turşusunu mu kuracaklar? Bu çapsız firmalar sermaye tabana yayılsın diye mi halka arz yapıyor? Çok karlı şirketler de halkımızda yatırımlarını değerlendirsin mi diyorlar? HALKA ARZ DA ADAMLARIN AMACI BELLİ ALLAYIP PULLAYIP SATMAK!