E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFiyatlamalar varlıkların tamamına yayılmadı ---

Fiyatlamalar varlıkların tamamına yayılmadı

Fiyatlamalar varlıkların tamamına yayılmadı
10 Temmuz 2020 - 09:00 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Risk iştahındaki bozulma eğiliminin geride kalan günün ikinci yarısında ön plana çıktığı görülürken, finansal varlık fiyatlamalarının tamamına yayılır bir durumun söz konusu olduğunu not düşmek gerekiyor. Amerikan dolarına olan talep global çapta artış gösterirken, riskli varlıklardan çıkış isteği de hız kazandı.

Gelişmekte olan ülke para birimlerinin Amerikan doları karşısında ağırlıklı Doğu Avrupa üyeleri önderliğinde zayıfladığı günde ZAR, COP ve RUB gibi kimi üyelerin de pozitif ayrıştığı görüldü.
Türk lirası Amerikan dolarına karşı yatay bant hareketini 9 Temmuz işlemlerinde de sürdürürken, kapanış performansı bir önceki güne göre -%0.04 oldu. BİST 100 endeksi son 1 saatte gelen momentumu yüksek satış baskısına paralel -%2.5 ile günü 115793 puan seviyesinden tamamlarken, 10 yıllık gösterge tahvilde ise faizin son düzeyi %12.70 oldu. 5 yıllık CDS değeri 500bp üzerindeki seyrini devam ettirirken, kapanış ise 519bp ile takip edildi.

EMEA bölgesi endekslerinde global satış baskısının genele yayılır şekilde etkili olduğu görüldü. Euro Stoxx 50 -%0.76, FTSE 100 -%1.73, DAX -%0.04 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları -%0.89 düzeyinde performans sergiledi. Tahvil piyasasına giriş isteği bölgede Almanya 10 yıllıkları nezdinde etkili oldu.

Amerika kıtası işlemlerinde zayıflamanın boyutu genişlerken, majör ABD endekslerinde teknoloji grubu ayrışması bir kez daha devam etti. Dow Jones endeksinde kayıp 361 puan olurken, Nasdaq ise %0.53 yükseliş ile günü tamamladı. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları da negatif algıdan etkilenirken, Bovespa -%0.61, Merval ise %0.59 ile kapanış gerçekleştirdi.

Asya’da haftanın son işlemleri devralınan negatif resmin devamına işaret ediyor. TSİ 08.15/ NKY 225 -%0.54, Hang Seng -%1.17, CSI 300 -%1 ve KOSPI -%0.96 ile işlem görmekte. CNH-CNY spreadi 21 pips seviyesinde oluşurken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.9943 ile yuanda değer kazancını ifade etmekte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)