E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten Türkiye ekonomisi açıklaması---

Fitch'ten Türkiye ekonomisi açıklaması

Fitch'ten Türkiye ekonomisi açıklaması
12 Haziran 2019 - 05:49 borsagundem.com

Türkiye ekonomisinde yüzde 1.1 daralma beklendiği ifade edilen açıklamada, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinde yılın ikinci yarısında artış beklendiği belirtildi

Fitch, Türk bankalarının karlarının, kredilerde meydana gelebilecek zararlara karşı güçlü bir koruma sağladığını belirtildi. Kuruluş, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin yılın ikinci yarısında artacağını öngördü.

İnternet üzerinden Türkiye'ye ilişkin bir seminer düzenleyen Fitch, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinde yılın ikinci yarısında artış beklendiğini kaydetti.

Kuruluş, brüt ile net döviz rezervleri arasındaki farkın sorun yaratmadığını belirtti. Döviz rezervlerinin kura müdahale için kullanılması halinde ise piyasalarda endişe oluşacağı kaydedildi.

Fitch, devletin kamu bankalarına verdiği desteğin bu bankalarda not indirimi ihtimalini azalttığını vurguladı.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 gerilimine de değinen Fitch, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulayabileceğini ancak bunların doğrudan etkisinin asgari olacağını belirtti.

Kuruluş, Türkiye ekonomisinin yılın tamamında yüzde 1,1 daralmasını beklediğini de bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)