E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten Türkiye açıklaması---

Fitch'ten Türkiye açıklaması

Fitch'ten Türkiye açıklaması
09 Temmuz 2022 - 01:00 borsagundem.com

Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+'dan B’ye indirdi, görünümünü ise “negatif” olarak teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+'dan B’ye indirdi, görünümünü ise “negatif” olarak teyit etti.

Fitch 12 Şubat’ta aldığı karar ile Türkiye’nin kredi notunu BB-‘den B+’ya indirdiğini, görünümünü ise “negatif” olarak teyit ettiğini açıklamıştı. Fitch bu tarihte yayımladığı raporda, "daha sık ve yoğun politika odaklı" finansal stres dönemlerinin, Türkiye'de yüksek enflasyonu, düşük dış likiditeyi ve zayıf politika güvenilirliği açısından kırılganlıkları artırdığını belirtmişti.

"Piyasada bulunmayan ilaç sorunu devam edecek"

 

Fitch Coca-Cola'nın kredi notunu teyit etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv11 Temmuz 2022 12:12

    çokta tın    seni pek gale almıyoruz  bizde senin nekadar yanlı oldugunu biliyoruz vede umursamiyoryz 

  • Seçim11 Temmuz 2022 11:46

    Seçimde büyük ihtimal iktidar değişikligı olacak,2 tura kalacak tartışmalı olacak.bunları haklı olarak satıyor adamlar.ciddi ekonomik kriz oldu var devam ediyor ama adına hayat pahalılıgı diyorlar.bu krize herkes az çok paralı yakalandı bunun sebebi de bu.

  • Yavuz Bıçkın 11 Temmuz 2022 06:49

    Fitchden beklenen karar yine picligini gösterdi.moodys fitch s&p abd nin paralı köpekleri sahipleri nasıl isterse oraya havlıyorlar raporlarının ve kendilerinin canı cehenneme hepsi çöp hükmünde dir.ve biz yolumuza devam ediyoruz

  • Yorum10 Temmuz 2022 22:28

    Hisse senedi piyasasından hükümeti değişmeden önce son ucuz hisse alma fırsatları bunlar ayrıca borsadan çıkıp giden yabancıların geri dünüş yolluğu bu

  • Fitch ve içerdekiler10 Temmuz 2022 17:50

    Fitch ve buna benzer kuruluşların taraflı ve gerçekçi olmayan açıklamalarına çoktan alıştık.içerdeki iş birlikçileride aynı hemen her fırsatta hertürlü haksız eleştiriye devam ediyorlar.sormazlar mı Fitch dünyada enflasyon sadece bizde mi var dolar sadece bizde mi artıyor.sizin adaletiniz bu mu diye sorarlar ama buna onlardan önce içimizdeki bizden olmayan iş birlikçileri itiraz eder.

  • Hüsnü Güney10 Temmuz 2022 15:14

    Ne kiziyorsunuz.Fitsch hakli.Dunya faiz yükseltirken sen indiriyorsun.Enflasyonun yüzde 170. Iç dış 600 milyar dolar borcun var. 1 dolar 17.50 TL.Adalet adamina göre.Asgari ücretliler aç aç.15 milyon işsizin var.Gencler yurt dışında yaşamak istiyor.Doktorlar ,kadınlar öldürülüyor.Emekliler sefalet içinde....

  • baran10 Temmuz 2022 16:25

    Kaynakçı, Cnc operatörü, İşmakinası operatörü vs. pozisyonda işçi  aranıyor Bu işler içinde meslek kursları düzenleniyor.  Talep çok az.  Asgari ücrette vasıfsız ya da az vasıflı işçiler için yine de bu  guruplarda pek çok açık var.  İş çok ta senin gibi züppeler yatarak  çalışmadan yemeye alıştığı için sefillik diz boyu.  Maçayı sıkıp çalışırsan iş çok. Kuru gürültü yapma.  Zaten bu ülkenin sorunu elinden iş gelmeyip  iş beğenmeyip car car öten baykuşlardır.  Kendini dev aynasında görmeye devam edersen burunun çok sürtülür şüphen olmasın.   İster kız ister kızma öyle oturduğun yerden kahve gırgırı yapıp atıp tutmakla olmuyor bu işler.  Herkese bir masa başı iş yok maalesef hiç bir ülkede de olamaz.  Bulabildiğin işte daha iyisini bulana kadar çalışacaksın çalışmalısın. Olması gereken bu. Olur ki başka fırsatar çıkar.  

  • Bokio kokio10 Temmuz 2022 12:37

    Huohhuuhaaa dinbaz düzenbaz hamurtcu keeffeee devam halka kisitlasin diyen troll vay benee az yiyin hatta yemeyin karanlıkta oturun tv seyretmenin internet hele asla ,hatta fuzuli yer işgal ediyoruzmemleketimizde 10milon surili afgan somalan beklemekten bize böyle az yiyin yaşamanın dusuyo vay beneeeee dinbaz yobaz gil boyacı hamurtculsr sevgili kürşad kardeşimiz doğru bir soruna el atmış aslında 

  • Türkoğlutúrk10 Temmuz 2022 12:05

    Afyonu yiyen uçtuğunu iddia ediyor.yok bizi kiskaniyorlar edebiyatına sarılıyor.neyini kıskanacak.artan yolsuzluğunumu ,adaletin olmayisinimi,paranın pul olusunumu,cds puaninimi,yoksa bütün bunları başarı olduğunu zanneden beyninimi.

  • Kürşad09 Temmuz 2022 18:31

    Ülkemiz insanımızla, şirketlerimizle vede devletimizde ekonomik, finansal siyasi gelişmelere karşı çok dinamik, proaktif tavır alabilme kapasitesi çok yüksek, yani şerbetli, tecrübelidir...Gelişmelerden olumsuz etkilediğimiz gibi bunu fırsata çevirmesini de biliyoruz... Kıtlık, darlık, zorluk dönemindeyiz, insanlarımız 20-30 senedir alıştıkları konforun birazından vazgeçmeli, her alanda üretimi artırıp içerinin ihtiyacından fazlasını üretmeli ve dünyaya satma gereği vardır. bunun için ham madde , enerji, maden ithalatı şart, ithalat yükseldi diye korkmak yersiz. mühim olan ithalattan fazla ihracat olması... Lux tüketim ithal etmek en kötü, faydasız hatta zararlı ithalattır...İşleyip ihraç etmek için altın ve değerli taş ithalatı da gayet yerindedir, mübahdır, çok faydalıdır.

  • Yorum11 Temmuz 2022 05:49

    Doğru söylemişsin peki son 2 senede ihracatın ıtalatı karşılama oranı na aya ay Bi bak bakalım hangisi artmış ithalat la ihracat arasında 2022 nin ilk 6 aylık dilimide 45 milyar bu tüm zamanların zirvesi yani buradan şunu anlayabilirsin üretim zayıfladı hele hele ihracat yerlerde iyide bu insanlar ne yiyor dersen herkes indiği arabanın oturduğu evin fiyatının artmasından çok memlun hergün bunu düşünüyor halbuki oturduğu ev bir tane bindiği arabada Birtane yani arsada azalsada konfor aynı konfor değişen bişey yok bazı iyileri zekalılar ellerindeki fazla parayıda götürüp ikinci arabaya yurt dışı menşeli arabaya bağlıyor veya eve hal böyle olunca ithalat patlaması kaçınılmaz yani biz para kazanmak için hansın ürettiği arabayı alıyoruz hans para kazanmak için araba üretiyor fark bu maalesef bizim cari açığımız artarken onlarınki kapanıyor

  • Fhr09 Temmuz 2022 17:27

    Bu ülkenin batı uşaklığının notu ne kadar bağımsızlık o kadar düşük not ,not artarsa bilin ki tavizler vermişizdir.

  • Ahmet parlatan 09 Temmuz 2022 16:53

    Mal satscakları zaman yatırım yapılabilir not, mal satışı bitene yakın da böyle düşür babam düşür

  • Ali09 Temmuz 2022 16:38

    Adamlar not artırıyorsa Borsa da satım zamanı gelmiş demektir..Not indirimi GELİRSE kademeli alım YAPIN...

  • baran09 Temmuz 2022 14:55

    Çok değil 2 yıla kalmadan hepiniz dağılıp gideceksiniz!   Sorgusuz sualsiz size yetkiyi verenler ve yetki alanların % a00 yakını FED ortağı banka ve yan kuruluşlarında görev yapmış olması garip değil mi?   Şimdi FED bağımsız mı oluyor  J.P.Morgan Ciy Bank, Goldman Sach,Lehman Brothers, City Bank  ve 5 banka daha ortağı var iken!  Tabi buralardan dağılan güdümlü ekonomistler daha çok faiz daha çok dövizi kısır döngüsüne ülkeleri sokmak için bol bol nutuk atarlar. 2008 de nasıl battıysanız daha beteri ile batacaksınız!  FED in alt kuruluşları!  Durmaksızın dolar basmanız sizi üste çıkarmayacak tam tersi battıkça batacaksınız.

  • baran10 Temmuz 2022 16:00

    Amerikan İngiliz b. elçileri ile ayda 45 kere görüşen muh. soytarılar olmasın'  Seni ahmak oğlan seni.  her şeyi k...çı ile anlayıp kafa sütü yürümeye çalışan türko gör.lü  bedbaht bedevi;  gözlerine de bant çekmiş güya laf cambazlığı yapacak.  Her yer açıkta ama ............

  • Türkoğlutúrk10 Temmuz 2022 12:02

    Ülkedeki Amerikalı danışmanlar görev veren kim

  • baran09 Temmuz 2022 16:48

    Bak yine bir Amerikan finosu çıkmış dislike vermiş!  Ne istiyor MB  bağımsız olsun ki bankalarımıza istediği gibi faiz versin onlar da gitsin tekrar döviz alsın tekrar yüksek faiz versin!  Alsın versin ekonominin anasını bellesin bankalar da ...t büyütsün İşte derdi bu malum soytarının.  Öyle ya yüksek faiz verince döviz düşermiş ....Yersen..  

  • Şaban09 Temmuz 2022 14:16

    Notlarda dip görüldü, bundan sonraki aşama okuldan atılma

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ09 Temmuz 2022 13:23

    ağzımızla kuş tutsak yine notumuzu kırarlar.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ09 Temmuz 2022 13:20

    Demek ki ABD bizi daha da köle yapana kadar bizimle uğraşacak.belki 6 masa+ hdp ortakları iktidara gelince her dediğini yaptırır ve bizimle az uğraşır.

  • Türkoğlutúrk10 Temmuz 2022 10:55

    Sanki köle değilsin.askerine secde eden,devletin her noktasına danismanlarini sokan,memurundan bile ben isterim sen yaparsın lafını şurada birkaç sene önce duyan sen degilmisin.sahi milli eğitime bile ABD'li danışman hangi tarihte kim koydu.

  • Adam09 Temmuz 2022 11:03

    Birşey olmaZ zaten hep böyleydi değişen bir şey yok.

  • Gökhan 09 Temmuz 2022 08:07

    Gözlerdeki ışıltıyı görememişler 🤣

  • Yapacak bir sey yok09 Temmuz 2022 09:23

    Onlar ışıltıya değil canlıya bakıyor,ışıltı vs sizi kurtarmaz kardeş diyorlar.

  • KILIÇ09 Temmuz 2022 07:20

    dünya bal kaymak içinde yaşıyor biz açmışız gibi düşmanca bir açıklama olmuş bu notu açıklayanları kınıyorum .türkiye güçlendikçe kuduruyorlar.

  • ...10 Temmuz 2022 10:59

    Güçlenen birilerinin kesesi.bm raporlarında ülkenin hangi konuda kaçıncı sıraya indiğini anlamıyorsun universite sonuçlarına bak.200.000 kişi sıfır çekmiş.doktoru mühendisi halktan umudunu kesmiş,kanadada garson olma peşinde.buradaki makarnacida uçuyoruz hayalinde.tipki eroin çekip uçtuğunu söyleyenler gibisin.

  • Baytar09 Temmuz 2022 22:31

    Mahallenin delisi , deliysen ne işin var burda. Git Mazhar osmana, adam fikrini söylemiş zırto.

  • Mahallenin Delisi09 Temmuz 2022 18:50

    Mübarek gün ne içtin yahu!