E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'ten Türk bankalarına not---

Fitch'ten Türk bankalarına not

Fitch'ten Türk bankalarına not
03 Aralık 2014 - 07:39 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk bankalarının destek derecelendirme tabanı notunu değerlendirdi

Fitch Ratings Akbank'ın Destek Derecelendirme Tabanı notunu "BB+"dan "BB-"ye düşürdü. 
Akbank'dan yapılan açıklamaya göre, Bankanın diğer notları aynı kaldı.

Fitch, İş Bankası'nın Destek Derecelendirme Tabanı Notu'nu BB+'dan BBB-'ye düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 1 Aralık 2014 tarihinde İş Bankası'nın Destek Derecelendirme Tabanı (Support Rating Floor) Notu'nu BB+'dan BBB-'ye düşürdü  diğer notlarda ve görünümlerde ise herhangi bir değişiklik yapmadı.
Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada bahsi geçen değişikliğin, ihtiyaç halinde Türkiye'nin bankalara yabancı para cinsinden destek verme imkanının yeniden değerlendirilmesi sonucunda gerçekleştirildiği ifade edildi.

Fitch, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk'ün kredi notlarını teyit etti

Fitch Ratings, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. ve Kuveyt Türk Katılım BAnkası A.Ş.'nin yasancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını 'durağan' görünüm ile 'BBB' olarak teyit etti. Fitch ayrıca iki bankanın Yaşayabilirlik Notları'nı 'bb-' olarak yineledi. 
Fitch, her iki bankanın uzun vadeli notları ile Ulusal notları ve kıdemli borç notlarının büyük hissedarlarının desteğini temel aldıklarını vurguladı. 
Fitch, bankaların yabancı para cinsinden uzun vadeli notlarının Türkiye'nin BBB olan Ülke Tavanı notu ile sınırlandıklarını, BBB+ olan yerel para cinsinden uzun vadeli notların da ülke riskini hesaba kattığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)