E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'ten kritik Türkiye analizi---

Fitch'ten kritik Türkiye analizi

Fitch'ten kritik Türkiye analizi
07 Mart 2019 - 08:59 borsagundem.com

Fitch: Türk perakende ve tüketici ürünleri sektörünün önünde zorlu bir yıl var

Fitch Ratings, 2019 yılının Türk perakende ve tüketici ürünleri sektörü için zorlu bir yıl olacağını, tüketici güveninin düşmeye devam etmesinin şirketlerin satış hacimleri, ürün karışımları ve maliyet artışlarını tüketicilere yansıtma kabiliyetleri üzerinde baskı yaratacağını bildirdi.

Bununla birlikte Fitch, tüketici ürünleri şirketlerinin maliyet artışlarını büyük ve modern perakende zincirlerinden çok geleneksel perakendecilere yansıtma konusunda daha iyi bir konumda olacaklarını öngördü.

Artan finansman maliyetlerinin, finansmana ulaşım zorluklarının ve artan döviz cinsinden borçların da perakende ve tüketici ürünleri sektöründe finansal esnekliği sınırlayacağını belirten Fitch, bu risklerin hali hazırda kredi notlarına dahil edildiğini vurguladı. Fitch,Yaşar Holding ve Migros'un faaliyet ortamında daha fazla kötüleyme potansiyeline karı en kırılganlar olduklarını belirtti.

Bununla birlikte Fitch, tüm zorluklara rağmen 2019'un Türkiye'nin modern gıda perakendecileri ise büyüme fırsatları getireceğini öngördüklerini, bu şirketlerin geleneksel formattaki perakendecilerden pazar payı almak için iyi konutlandıklarını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)