E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'ten gelişmekte olan ülkelere kötü haber---

Fitch'ten gelişmekte olan ülkelere kötü haber

Fitch'ten gelişmekte olan ülkelere kötü haber
05 Şubat 2014 - 13:24 borsagundem.com

Fitch, yayımladığı raporda gelişmekte olan piyasa şirketleri büyük refinansman riskleri ile karşı karşıya kalacağını yazdı

Fitch Ratings, gelişmekte olan piyasaların Avrupa kredi piyasaları için en büyük tehdit olarak Euro Bölgesi kamu borç problemleri ve merkez bankalarının teşvikleri geri çekmeleri risklerinin yerini aldıklarını savundu.
Fitch, Avrupa kredi yatırımcıları için yayınladığı çeyrek dönem raporunda 2014 ilk çeyrek için yaptığı ankete katılan yatırımcıların yüzde 68'inin bir veya daha çok gelişmekte olan piyasada olumsuz gelişmelerin Avrupa kredi piyasaları için gelecek 12 ayda yüksek bir risk yaratacağını öngördüklerini vurguladı.
Gelişmekte olan piyasaları kayda değer risk olarak görenlerin oranı bundan önceki 2 ankette yüzde 51'i aşmamıştı. Katılımcıların yüzde 40'i, gelişmekte olan piyasa şirketlerinin gelecek 12 ayda büyük refinansman zorlukları ile karşı karşıya kalacaklarını tahmin ediyorlar. Bu oran 2013'de yüzde 26 seviyesindeydi.
Ankette, Euro Bölgesi kamu borç problemlerini yüksek risk olarak görenlerin oranı Ekim ayındaki yüzde 57'den yüzde 39'a geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)