E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'ten gelişmekte olan piyasalara uyarı---

Fitch'ten gelişmekte olan piyasalara uyarı

Fitch'ten gelişmekte olan piyasalara uyarı
08 Ekim 2018 - 10:28 borsagundem.com

Fitch gelişmekte olan piyasalar için yaptığı değerlendirmede "Sıkı para ve kredi yartları gelişmekte olan piyasa büyüme görünümleri üzerinde baskı yaratıyor" açıklamasında bulundu

Fitch Ratings, ABD Doları cinsinden fonlamanın artan maliyeti, ABD ile Çin arasında ticari gerilimin tırmanması ve Çin'in yavaşlayan ekonomisinin gelecek 18 ayda gelişmekte olan ekonomiler için zorlu bir ortam yaratmaya devam edeceğini bildirdi.

Sıkı para ve kredi şartlarının gelişmekte olan piyasa büyüme görünümleri üzerinde baskı yaratmakta olduğunu ifade eden Fitch, "Gelişmekte Asya ekonomilerinin finansal piyasalarda daha fazla oynaklıktan etkilenmesini, oynaklığın bu ülkelerin dış baskılara dirençlerini test etmesini bekliyoruz.

Bununla birlikte, göreceli olarak güçlü mali ve dış tamporların, esnek politika çerçevesi gibi, ülke kredi notu profilleri üzerinde etkiyi sınırlayacağını öngörüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Fitch raporunda, Fed'in 2019 sonuna kadar faizi 4 kez artıracağını tahmin ettiklerini, bunun ABD Doları'nın değerlenmesine, gelişmekte olan piyasalara sermaye akışının zayıflamasına yol açacağını öngördüklerini de belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)