E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'ten çarpıcı Türkiye yorumu---

Fitch'ten çarpıcı Türkiye yorumu

Fitch'ten çarpıcı Türkiye yorumu
28 Kasım 2018 - 17:46 borsagundem.com

Fitch: Gelişen-gelişmiş büyüme ayrımı Türkiye ve Meksika için önemli

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yükselen piyasa ekonomilerine yönelik sermaye girişlerinin gelecek iki yıl boyunca zayıf kalacağı öngörüsünde bulundu.

Fitch Ratings'in sitesinde yayımlanan araştırma raporunda, yükselen piyasa ekonomilerine yönelik net sermaye akışının bu yıl 2008-2009 finansal krizinden bu yana en düşük seviyeye gerilediği bildirildi.

Brezilya, Çin, Endonezya, Hindistan, Güney Afrika, Güney Kore, Meksika, Polonya, Rusya ve Türkiye'yi kapsayan raporda, söz konusu ülkelere yönelik sermaye girişlerinin gelecek iki yıl boyunca düşük kalacağı tahmininde bulunuldu.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımları ve küresel finansal dalgalanmalar, sermaye akışlarını etkileyen ana faktörler olarak gösterilen raporda, ülkelere spesifik değerlendirmelere de yer verildi.

Buna göre, Fed ve Avrupa Merkez Bankası ile yerel faiz oranları arasındaki farklılıklar özellikle Polonya, Meksika ve Güney Afrika'ya yönelik net sermaye akışları için önem taşıyor. Meksika ve Türkiye'ye yönelik sermaye girişleri ise yükselen piyasa ekonomileri ile gelişmiş ekonomiler arasındaki büyüme oranlarındaki farklılıklardan etkileniyor.

Bu arada, Fitch'in Yardımcı Direktörü Maxime Darmet, araştırmaya ilişkin değerlendirmesinde, güçlenen ABD dolarının yükselen piyasa ekonomilerinin bilançolarına ve varlık fiyatları üzerindeki baskıyı artırdığına işaret ederken, "Analizlerimize göre, dolarda yaşanan yüzde 10'luk değerlenme, büyük yükselen piyasa ekonomilerinde net sermaye akışlarını gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 1'i kadar düşüyor." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sela nik29 Kasım 2018 23:19

    Kimsenin bizi batırmak için ugraşmasına gerek yok. cumhurumuzla başkanımız aralıksız israfa devam ediyoruz. biz değilde kim batacak

  • Realist01 Aralık 2018 11:02

    Sen ve senin gibi dusunenler, Kafanızdaki at gözlüğünden kurtuldugunuzda Gerçekleri göreceksiniz A.İ.İ.

  • Gs mağduru 29 Kasım 2018 20:38

    Türkiye tek siz hepiniz başaramayacaksınız ...bu şanlı ecdad ilelebet yaşayacak ..notumuzu kırmşta yok ekonomimiz kötüye gidiyormuşta hikaye

  • Realist01 Aralık 2018 11:06

    Aynen oyle gardaş. Şu içimizdeki zibidi Vatan Hainleri de olmasa bizi kimse tutamayacak..

  • Misafir29 Kasım 2018 23:48

    Açlıktan nefesiniz kokuyor

  • ..29 Kasım 2018 14:17

    adamlar dedide yalan mı çıktı ?= usd 7 leri görmedi mi ?  yönetim sorunları, ekonomik sıkıntıları demedimi adamlar? adamların görevi ekonomi... biz daha enaflas yon sebeb mi? sonuçmu? faiz sebep mi? sonuç mu? onu tartışıyoruz hala Tv lerde meydanlarda :D

  • vatandaş29 Kasım 2018 00:17

    ne kadar uğraşsalar da yapamıyorlar çünkü eski koalisyon hükümetleri yok iyi yada kötü tek hükümet ve içinde birbirine bağlı olan bi hükümet büyük avantaj senelerdir.

  • Berber bekri29 Kasım 2018 00:55

    Kimsenin ugrasmasina gerek yok batırmak için şükür biz bize yetiyoruz....

  • Yorumcu28 Kasım 2018 17:56

    Çok çarpıcı...

  • Gerçekçi01 Aralık 2018 11:09

    aynen dostlar çok ta fifi :))

  • Cry 28 Kasım 2018 19:18

    Aman tanrım aman olamaz böyle bişey