E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch’e göre önümüzdeki beş yıl belirsiz---

Fitch’e göre önümüzdeki beş yıl belirsiz

Fitch’e göre önümüzdeki beş yıl belirsiz
24 Ağustos 2020 - 13:56 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yayınladığı son raporda korona virüs pandemisi sonrası dünyanın 10 büyük ekonomisi için, gelecek beş yıl belirsiz dedi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fitch Ratings’in yeni raporunda ABD ve diğer büyük ekonomiler için önümüzdeki beş yıl “korona virüs pandemisinin bilinmezliği ışığında, oldukça belirsiz” dendi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, korona virüs şokunun dünya ekonomisinin büyümesi üzerinde, yapılabilecek bütün tahminlerin ötesine geçecek derecede bir durgunluk yaratacağını söyledi.

“Temel durum projeksiyonlarımız, gayrisafi yurtiçi hasılanın 2025 yılında, 10 gelişmiş ekonomide, kriz öncesi trendlerde belirlenen seviyelerden %3 ila %4 arası düşük seviyelerde izleyeceğini gösteriyor” dendi.

“Bu da yükselen uzun süreli işsizlik ve zayıf yatırımların yarattığı şokun arz yönlü darbe getireceği yönündeki beklentilerimizi yansıtıyor.”

ABD ve dünya genelindeki politika belirleyiciler, ekonomiye tarihi de olsa geçici bir darbe olarak gördükleri pandemiye olan bakış açılarını değiştirdi. Uzmanlar şimdilerde daha uzun süreli bir resesyon sürecine hazırlanıyor.

Tüm bunların üzerine, ABD’de, artırılmış işsizlik güvencesi de dahil olmak üzere, birçok insanın yegane geçim kaynağı olan, hane halkı ve iş yerleri için sağlanan ekonomik yardım paketinin süresinin dolması da durumları kötüleştirdi.

Temmuz ayı sonunda, 30 milyon ABD vatandaşı açlık sınırında olduğunu bildirdi ve bu rakamların önümüzdeki aylarda artış göstermesi bekleniyor.

Fitch Ratings açıklamasında “ekonominin son dönemdeki çöküşünün ardına bakıldığında, daha büyük, kısa süreli bir çöküşün ekonomi üzerinde uzun süre iyileşmeyecek yaralar bırakacağına dair işaretler görülüyor” dedi.

“Resesyonu takip eden iyileşme dönemi ağır işliyor: tipik olarak, ekonomik çıktıların kriz öncesi dönemdeki seviyelerine ulaşması için yıllar gerekecek.”

Doların gözü gündüz müjde, akşam Fitch'te

 

‘Müjde’nin hemen ardından gelen Fitch notuna öfke

 

ABD'de S&P 500 ve Nasdaq günü rekorla noktaladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)