E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFitch’den 2021 petrol tahmini: 45 dolar---

Fitch’den 2021 petrol tahmini: 45 dolar

Fitch’den 2021 petrol tahmini: 45 dolar
04 Aralık 2020 - 16:22 borsagundem.com

Fitch tarafından yapılan açıklamada, aşı çalışmalarındaki gelişmelere rağmen, 2021'de Brent petrolün varilinin 45 dolara kadar düşmesini beklediğini söyledi.

Korona virüs aşının gelişmesi ve yaygınlamasıyla birlikte piyasalarda beklenen hareketlenmeye yaklaştığımız günlerde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch açıklamasında, brent petrol varil fiyatlarının 2021 yılında nasıl seyredeceği ile ilgili öngörüsünü açıkladı.

Fitch Kıdemli direktörü Dmitry Marinchenko tarafından CNBC’ye yapılan açıklamada, "Brent petrolün varili için fiyatların önümüzdeki yıl ortalama 45 dolar olmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

“ÇÜNKÜ MUHTEMELEN AŞILAMA HIZLI OLMAYACAK”

Marinchenko, "Bu tahmin, petrol talebinin en erken yılın ikinci yarısına kadar zayıf kalacağını varsaymamızdan dolayı oluyor. Çünkü toplu aşılama işlemi muhtemelen çok hızlı olmayacak“ şeklinde konuştu. Kıdemli direktör ayrıca, “Petrole talep zayıfladı. Piyasada da büyük bir fazlalık oluşmaması adına 45 dolar olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Bu tahmin yakın zamanda açıklanan ve Refinitiv Eikon şirketi tarafından yapılan ankette çıkan sonuçtan yüzde 9’a yakın seviyede daha düşük. 36 analistin katıldığı ankete göre Brent petrolün varil fiyatının 49,35 dolar seviyesinde olması beklenirken ABD Enerji Bilgi İdaresi ise, brent petrolün varilinin 46,59 dolar olmasını öngörüyor.

OPEC+ toplantısından piyasaları etkileyecek 2 önemli karar

Petrol fiyatları 48.15 dolar seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yahşi04 Aralık 2020 18:05

    bir önceki haberde zatı muhterem ben kovid aşısı yaptırırım diyor 3600 ek gösterge sözünü veripte sözünü unutan adama inanılır mı?