E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFitch: Türkiye'nin önünde önemli bir fırsat var---

Fitch: Türkiye'nin önünde önemli bir fırsat var

Fitch: Türkiye'nin önünde önemli bir fırsat var
21 Haziran 2019 - 16:03 borsagundem.com

Fitch Ratings Direktörü Paul Gamble Bloomberg HT'ye Türkiye'de seçim tekrarının ardından girilecek sürecin yapısal reform adına önemli bir fırsat olduğunu belirtti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Paul Gamble Bloomberg HT'de soruları yanıtladı.

Gamble, Türkiye'nin negatif olan not görünümünün 'stabil'e yükselmesi için sürdürülebilir ekonomik düzenlemeler gerektiğini ve enflasyonun düşmesi gerektiğini belirtti. Kredi notundaki risklere değinen Gamble siyasetle ilişkili risklere, seçim riskine dikkat çekti, büyüme modelinde bazı zayıflıklar olduğunu ifade etti.

Gamble, "Dış finansman koşullarında kötüleşme olur mu izliyoruz, bunun yanı sıra jeopolitik riskler de var. ABD ile Türkiye'nin S400 konusundaki ilişkileri de bizim için ana odak noktalarından biri" diye konuştu.

Seçimsiz sürecin Türkiye için yapısal reform adına önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Gamble "Seçimsiz dönem Türkiye'ye reform programını uygulamak için pencere açacak. Ekonomik büyüme bu dönemde güçlendirilebilir, enflasyonun düşmesi ve dengesizliklerin gidermesi açısından da önemli bir dönem olabilir" değerlendirmesini yaptı.

Örnek'in "Bazı kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyenin 4 kademe altında tutarken Fitch'in 2 kademe altında tutması baskı oluşturuyor mu sorusuna "Hayır baskı yaratmıyor. Biz şeffaf bir metodolojimiz var. Türkiye'nin notunu zaten mayısta teyit etmiştik." yanıtı verdi.

Gamble Kasım'da Türkiye'nin kredi notunu tekrar değerlendirmeye alacaklarını da sözlerine ekledi.

Fitch Ratings Yönetici Direktörü Edward Parker da bu haftaki açıklamasında Türkiye'de enflasyonun düşüşünün hızlanmasını beklediklerini söylemişti.

Fitch geçen ay Türkiye’nin "BB" olan uzun vadeli Döviz cinsinden kredi notunu ve “negatif” not görünümünü teyit etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd22 Haziran 2019 16:03

    şakamışyıllardır yapılmayan reformlar şimdi mi olcek-hi hoyt-açığımızı finanse etcek para pahalı-millet sıfır faiz veriyo,biz 6-7 eurobond faizi veriyoz-beni seçcekti uzaylılar-yanlış seçim.