E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch Türkiye'nin notunu neden artırmıyor?---

Fitch Türkiye'nin notunu neden artırmıyor?

Fitch Türkiye'nin notunu neden artırmıyor?
15 Eylül 2017 - 14:40 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli dolar/TL kuruna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli Bloomberg HT'de Ali Çağatay'ın sorularını yanıtladı. 

Kurla ilgili son tartışmalara açıklık getiren Gedikli "Kur aşağı gidiyor, yukarı gidiyor tartışması değil. Kur politikasıyla birçok şeyi belirliyorsunuz. Aşırı değerli lira ucuz ithalattır, bu da yatırımsızlık demektir ve sonucu işsizliğe kadar gider. ABD bile doların düşmesini istiyor. Küresel ekonomideki gelişmeleri de dikkate alarak değerlendirme yapmak lazım. Kura seviye belirlemek gibi yaklaşımımız yok." dedi.

"FITCH NEDEN NOTU ARTIRMIYOR?" 

Fitch'in Türkiye büyümesinin görece güçlü olduğu açıklamasını yorumlayan Gedikli Fitch'e not artırma çağrısı yaptı. Gedikli "Herşeyin olumlu olduğunuz yazmışlar peki soruyorum neden notu artırmıyorsunuz?" dedi. Türkiye'nin 3. çeyrekte daha güçlü büyüyeceğini ifade eden Gedikli "dünyadan da bu anlamda ayrışacağız." dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali koc15 Eylül 2017 16:54

    Ekonomiyi okuyup anlayın sonra bu soruları sorun bir konuştun 50 tl arttı dolar rahatladınmı tuzu kuru

  • Levent Toksöz15 Eylül 2017 15:58

    Dailalı kur bahanesi ile ülkeyi fakirleştiniz. Faiz artırmakta gecikince dolar kuru 3.94 leri gördü. Kuru durdurmak için bu kez çok yüksek faiz artışı yaptınız. Bu kez enflasyon arttı. Sonuçta aralarında büyük olan bir çok şirket battı. Borçlarını ödeyemedi. Kgf ile şimdilik bu şirketler kurtulsu. Bakalım geri ödemelerde sorun olup olmayacağını göreceğiz.

  • Türkoğlutürk15 Eylül 2017 15:20

    Fıkra.... Üretim yok, yüksek faiz düşük kur, ithalat ve krediyle harcama yap tüketerek büyü, bütçeaçığı alsın başını gitsin, notum niye yükselmiyor de. Fıkrasın valla.

  • baturayersin15 Eylül 2017 15:02

    2 yılda 1bir deyerlendirme not için olur olur saat başı olmaz