E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch Türkiye'nin kredi görünümünü yükseltti---

Fitch Türkiye'nin kredi görünümünü yükseltti

Fitch Türkiye'nin kredi görünümünü yükseltti
20 Şubat 2021 - 00:12 borsagundem.com

Fitch Ratting, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit ederken görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.

Kuruluştan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunun "BB-" olarak teyit edildiği, kredi notu görünümünün ise "negatif"ten "durağan"a çevrildiği bildirildi.

Türkiye'nin yeni ekonomi yönetimiyle daha tutarlı ve Ortodoks bir politikaya dönüşünün 2020'de düşen uluslararası rezervlerden, yüksek cari açık ve kötüleşen yatırımcı güveninden kaynaklanan kısa vadeli dış finansman risklerini hafifletmeye yardımcı olduğuna işaret edilen açıklamada, "Para politikası önemli ölçüde sıkılaştırıldı, uluslararası rezervler istikrar kazandı ve Türk Lirası kasım ayı başından bu yana dolar karşısında yüzde 18 değer kazandı." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) para politikasında sadeleşmeye gittiği anımsatılarak, yatırımcı duyarlılığı ve yerel aktörlerdeki değişimin Türk Lirası'nın önemli ölçüde değer kazanmasına, risk priminin düşmesine ve bazı net sermaye girişlerine yol açtığı aktarıldı.

Türkiye ekonomisine ilişkin tahminlere de yer verilen açıklamada, Türkiye ekonomisinin geçen yılın 3'üncü çeyreğindeki güçlü toparlanmanın ardından pozitif büyüme ivmesini sürdürdüğü ve 2020'de yüzde 1,4 büyüdüğünün tahmin edildiği bildirildi.

Ülke ekonomisinin 2021'de yüzde 5,7 büyümesinin beklendiğine işaret edilen açıklamada, büyüme hızının 2022'de de yüzde 4,7 olmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, enflasyonun ise bu yıl sonunda yüzde 11'e ve 2022'de yüzde 9,2'ye düşmesinin beklendiği bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdullah/ SAMSUN 21 Şubat 2021 21:36

    NEDİM :Marketlerde alarm takılan bebek bezi, mahalle bakkallarında taneyle; toz şeker, 1 veya 2 liralık poşetlerle satılıyor. Mahalle bakkallarının veresiye defterleri bir hayli kabarık. Müşteriler borcunu ödemekte güçlük çekiyor, yoksulluğun geldiği nokta hem vatandaşa hem esnafa akla karayı seçtiriyor. Şişli'de bir bakkal durumu şöyle özetliyor, "İnsanlar 2 liralık pirinç, 1 liralık mercimek alıyor. 2 liralık peynir, 1 liralık zeytin alan da var. Öğünlük alışveriş yapıyor artık insanlar, günlük bile değil."işte bu durum SENIN pencerende nasıl görünüyor TOSUNCUK

  • Ahmet manisalı 23 Şubat 2021 07:34

    NEDIM denen zavallı ancak millete HAKARET EDIYORSUN OYSA YORUM yapanlar mantıklı şeyler yazmışlar millet yokluk içinde haaa sen ve SENIN gibi beslemelere yokluk OLMAZ tabi anlarsın ya TROL falan ayrıca OMURGA nedir bilir misin 😂😂

  • Nedim22 Şubat 2021 10:26

    Şerefsiz ve  yalancı  bir aşağılıksın!  Şişli de bir bakkal.....?  Ulan gerzek şişli de bir bakkalın ne işi var soytarı?  Yalan söylerken  kıçın başın birbirine dolanınca  işte böyle ortalığı batırırlar.  1 tl, lik pirinç alıyorlarmış üstelik  Şişli de! :D  :D  :D  :D Ulan soytarı işiniz gücünüz  palyaçoluk.  Türkiye bunun gibi aşağılık çakal çetesine bırakılamayacak kadar hatta çok daha  değerli olduğu için bu soysuzlarla kıyamete dek mücadele şarttır.  Soytarı Abdul  Kemal Amcana selam söyle seni tekrar  eğitime alsın  bu yalanlar tutmuyor. Şişli de senin gibi mc donals hamburger sosyalistleri var anırıp dururlar hoşt dedim mi Ortalık toz duman! Böyle zengin bir fakire de  5 tl  yardım yapmaz buna inanın.

  • manyak herif21 Şubat 2021 16:50

    sayın kılıçdaroğlunun fitch türkiye temsilcisini ziyaret ederek notumuzun düşürülmesi için nezaket ziyaretinde bulunacağını ve akabinde notumuzun düşürüleceğini,böylece muhaleftin mutlu ve huzurlu olarak seçimlere gideceğini ve bunu da seçimlerde koz olarak kullanacağını değerlendiriyorum.

  • çiftçi hayri21 Şubat 2021 18:32

    ben de manyak herife katılıyorum.sayın kılıçdaroğlunu kaset kumpasıyla bu makama getiren amerikan üst aklı sayın kılıçdaroğlunu kırmayacak ve isteğini yerine getirecektir diye düşünüyorum.

  • Bir yorum21 Şubat 2021 18:29

    Çok doğru!    Kemal  ssk yı batırmaktan yargılanmış rahşan affı ile yırtmıştır.  Buna rağmen bu konuda tek laf etmez.  Mütemadiyen Türkiye yi  dışarıda utanmadan şikayet eder.  Tank fabrikasından tutunda  ucu bucağı olmayan mesnetsiz yalan ve iftiralarına  arsızca devam eder. Siyaseti bu kadar yozlaşmasına sebep olan bizatihi kendisidir.

  • Abdullahirahim21 Şubat 2021 17:47

    HADI ORDAN manyak herif provakator UTAN varmı kılıçdaroğlu KADAR dürüst siyasetçi çok ADİCE bir YORUM

  • Necati kur21 Şubat 2021 12:21

    Şuan bi hayal edin ülkemizi başkaları yönetseydi. Muhalefet başta olsaydı. Eyvah eyvah kedinin fareyle oynadığı gibi oynarlardı.

  • Deniz 21 Şubat 2021 11:05

    Trt ye OSMAN ÖCALAN denen BEBEK katilini BEN çıkarmadım bilin istedim 😂 bu sayfayı TROLLER parsellemis OO AHMET OZBIR HER KONU DA UZMAN VAY VAY NEDIM DE BURADA AA YENI YENILERI TUREMIS OMURGA NEDIR

  • Nedim21 Şubat 2021 18:37

    Pkk itlerini Dhpc nin p.ççlerini hastanede ziyaret edip sırtını sıvazlayanın kim olduğunu da söylesene dürzü!  Pasif bir terörist eskisinin çıkıp çıkmamasından ziyade ne söyledikleri ile ilgilenseydin ya hödük oğlu hödük. Şimdi dağı taşı burunlarından getiren Türk Silahlı kuvvetleri  ve siha lar varken cenabet hayvanat partisi neden rahatsız?   Angus oğlu angus temcit pilavi gibi 1-trol 2- yok tv ye falan çıkmış bunun gibi abuk subuk bir kaç lafı mütemadiyen papağan gibi tekrarlamaktan  başka bir ..kten anladığın yok. Din düşmanlğı  millete kin kusma hep bu itlerde!

  • Yorum21 Şubat 2021 10:42

    Bu başlangıç eğer diğer iki kurumdan da not yönünde pozitif artış olsun dolar tepe taklak olur doları olan düşünsün şimdi ha bide dolara endexli araba fiyatlarında büyük düşüş olur küresel covid 19 vakaları 7 8 haftadır düşüyor eğer aşılanma bu hızla devam ederse iki aya ölümler şu anki den %80 aşağı düşecek o zaman herşey rayına oturur turizm açılır döviz girişi hızlanır kısaca bu günden dolar satan kazanır

  • AHMET ÖZÜSÖZÜBİR20 Şubat 2021 20:58

    yakında 1 dolar 1 TL olacaktır.TL nize sahip çıkın.

  • Aykut21 Şubat 2021 10:57

    TROL AHMET ne yiyip ne içiyor sun

  • milyoner20 Şubat 2021 20:16

    Dipteki 'ler VAKBN Zoren akbank ykbnk kaldı tavan tavan gidecekleri gün yakın

  • mantık21 Şubat 2021 13:48

    Doğru söylüyor.

  • Yorum21 Şubat 2021 10:47

    Tam sallamışsın neye göre bakın beyler hisse alırken f/k pd/dd fd/fvaök hisse başı karlılık oranına bakınız ona göre hisse alınız

  • Ali21 Şubat 2021 10:20

    Tavan tavan neden gitsin. Bankalar Tüketici kredilerini bile tahsil edemiyor.Batik Kredi oranları yüksek.İnsanlari yanıltma ,biraz kitap oku

  • AçKarnınaUzayaGidenTürkonot20 Şubat 2021 19:37

    Ha tamam ...Verin gazı alın milletin elinden dolarları..

  • trol yurttaş20 Şubat 2021 17:29

    bu ülkeyi düzlüğe çıkaracak kişiler trollerdir.trollerden başkası bu işi başaramaz.ben bir trol olarak trol olmayan yandaşları kınıyorum.

  • gerici hümanist21 Şubat 2021 16:41

    ben de bir trol ve aynı zamanda gerici ve örümcek kafalı bir yurttaş olarak yalaka ve yancı ,işbilmez ve 3 koyunu versen güdemez aydınlıkçı ve ilerici devrimcileri kınıyor ve lanetliyorum.yazıklar olsun.size verdiğim emekler haram zıkkım olsun.

  • Bir yorum20 Şubat 2021 18:09

    Troller götürsün seni omurgasız soytarı!

  • Yavuz Selim20 Şubat 2021 16:25

    Devletimiz cihanı adeta titretiyor. Ne kadar İslam ve Türk Devleti'nin düşmanı kanı bozuklar varsa elbirliğiyle yıllardır teröristlerle bir olup saldırıyor, hamdolsun hepsini devletim öldürüyor, tertemiz vatanı bizlere sunuyor. Artık muazzam ülkemizin notu da muazzam olacaktır. Bu not artışı onun habercisidir.

  • Yavuz Selim20 Şubat 2021 16:07

    Ülkemiz Başkanlık Sistemi'ne geçtikten sonra adeta roketlendi. Eğer pandemi piyasaya çıkmasaydı Türkiye'nin şahlanışı iç ve dış düşmanlarımızın kafayı yemelerine sebep olacaktı. Ülkemiz yatırım üssü olacak, reytingçiler yolunu şaşıracak. Onun için diyoruz ki parlamenter sistem stopçudur, Başkanlık ise uçaysudur.

  • Tam komedi20 Şubat 2021 15:31

    İktidar gittiği gün bütün gerçekler ortaya çıkacak ! Kim dış mihraklarla Katolik nikahı yapmış göreceksiniz ! Sadece 2021 Ocak ayında 21 Milyar TL faiz ödemesi yapılmış bu 21 Milyon haneye 1000 TL borç  demek !!!  Hadi bakalım bazı ekonomiden anlamayanlar dolar düşüyor diye sevinsin , doların yükselmesinin de faizin yükselmesinin de bir bedeli vardır ve bütün bedelleri vatandaş ÖDER ! 

  • Pardus20 Şubat 2021 15:02

    Akpnin ilk dönemlerinde not artışı olunca sevinilirdi, kimse dış minnak demezdi. Şimdi bırakın not artışını, görünüm negatiften durağana dönünce bayram ilan ediliyor. Bakın burası cokomelli, görünüm durağan, yanı ne olumlu ne de olumsuz gelişme beklenmiyor önümüzdeki 6 ayda.

  • güççük yatırımcı20 Şubat 2021 12:48

    p.tesi borsa bam bam bam.en az 3500 puan artıda kapatır.

  • AHMET ÖZBİR20 Şubat 2021 11:40

    SÜPER GÜÇ Türkiye'nin AYAK SESLERİ karşısında bizi seven-sevmeyen hakkı haykırmak mecburiyetinde kalacak. Çünkü Cumhuriyet tarihinin en GÜÇLÜ DÖNEMİNİ yaşıyoruz. Sebep olanlardan, Devlet Başkanımızdan, Bakanlarımızdan Rabbim razı olsun. 2021 yılında yiğitlerden en büyük beklentimiz FETÖ-PKK'YI SİLİP SÜPÜRMELERİ, tertemiz vatan meydana getirmeleridir. Şanlı millet DEVLET'İMİN EMRİNDE, TERÖRSEVİCİLERİ REDDETMEKTE.

  • Ali20 Şubat 2021 11:40

    Çok ilginç faiz 12 ilken görünüm negatif faiz 17 görünüm durağan adamlar resmen faiz lobisi

  • Keklik20 Şubat 2021 15:00

    Son 19 yılında alınan borç miktarı, önceki dönemlerden fazla. Akp borcu azaltamadigi gibi daha da artirdi

  • ase5320 Şubat 2021 14:32

    aks15 aksine borçsuz bir ülkeyiz. dunyadaki ülkelerin borclarinin gsmh ya oranlarina bakarsan anlarsin

  • Aks1520 Şubat 2021 12:04

    Malesef borçlu bir ülkeyiz. Bu borçlar son 19 yılda alınmadı. Bu borçları kapatana kadar enflasyonunun üzerinde faiz vermek zorundayız. Yoksa döviz uçar gider.

  • Ebubekir 20 Şubat 2021 11:05

    Yine iyi vermişler BANA göre ülkede ekonomiden bahsetmek hukuktan bahsetmek OLMAYAN şeyler bunlar gıda fiyatları uçmuş insanlar pazara akşam artıkları toplamak için gider olmuş EMEKLI maaş 'ları hak getire esnaf ZATEN YOK ne bileyim seçim kaçınılmaz

  • manyak herif20 Şubat 2021 16:28

    Türkiye dostu ve PKK düşmanı  amerika'nın ,bu yiğit şirketi yanlışlıkla bu notu verdiğini düşünüyorum.aslında almamız gereken not bir kademe daha aşağıda olmalıydı.her seferinde bir not bir not aşağıya verirlerse dibi buluruz ve böylece hak ettiğimiz notu alırız .bu not bizim hakkımız değil.kınıyorum.yanlışlık oldu deyip bir kademe not düşürürlerse hem muhalefetimiz mutlu olur hem hak yerine gelmiş olur  kanısındayım.

  • ase5320 Şubat 2021 14:34

    troller işbaşında. isimleride manidar 😄

  • Nedim20 Şubat 2021 13:28

    BANA göre ne demek?  Sen kimsin zottirik?  Ayrıca Ebubekir  niki ile nasıl bir algı  oluşturmak istiyorsun?  Her memnuniyetsiz durumda devirip yıkınca daha iyi olmayacağını tam aksine daha kötü olacağını herkes bilir.  Dünya ne halde her şey ortada buna rağmen  her durumda burun bükmek memnuniyetsizliği gösterip adeta kusmak için fırsat kollayan züppelere  ağzının payı verilir.  

  • hasan basan20 Şubat 2021 11:22

    demek kotu not verse hersey iy olacakti sana göre ne kafa hic dünyaya bakmiyor musunuz her tarafta sikinti var ben almanya dayim burda bile çöksey bozuldu 

  • Ramazan 20 Şubat 2021 11:13

    Ebubekir kardeşim seçim kaçınılmaz katılıyorum İNSANLAR EKONOMIK OLARAK zorda ALLAH yar ve yardımcımız olsun inşallah amin

  • mali 20 Şubat 2021 10:33

    Kredi notunu daha yüksek verebilirdi, vermemiş. Ama hukuk reformu açıklanırsa  yeni bir pozitif puan gelir. Pazartesi banko banka  rallisi olabilir.

  • Nedim20 Şubat 2021 06:24

    Bunlar soft power taktikleri!  Bunların bütün taktikleri açığa çıkınca kaleyi içeriden fethetme derdine düştüler.

  • Celal20 Şubat 2021 01:04

    Dolarda, BIST de fiyatlamistir kanimca

  • Ali20 Şubat 2021 00:32

    Aldık mesajı, s400 girit modeli kabul görmüş anlaşılan. Bari müzeye felan koyunda turizme fayda sağlasın. Foto çekilme 20 euro olsun. Kaç kişi ziyaret ederse 10 milyar dolar olur?

  • EKRİST20 Şubat 2021 00:20

    zaten bu beklendiği için borsa yükselmiş idi.