E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch, Türkiye için 'ılımlı ekonomik iyileşme' öngörüyor---

Fitch, Türkiye için 'ılımlı ekonomik iyileşme' öngörüyor

Fitch, Türkiye için 'ılımlı ekonomik iyileşme' öngörüyor
06 Mart 2017 - 21:21 borsagundem.com

Fitch, yeni raporunda Türkiye ekonomisinde 2017 yılında ılımlı iyileşme öngördü. Kuruluş, iki yıllık ortalama büyümenin 2,6 olarak gerçekleşmesini bekliyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, Türkiye ekonomisinde ılımlı ekonomik iyileşme beklendiği, büyümenin 2017 sonunda yüzde 2,4, gelecek yıl sonunda ise yüzde 2,8 oranında gerçekleşmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Raporda, Türkiye’de enflasyonun ise bu yıl sonunda yüzde 8,0 olarak gerçekleşeceği, gelecek yıl sonunda ise yüzde 7,5 seviyesine gerilemesinin beklendiği belirtildi.

Politika faiz oranının bu yıl sonunda ve 2018 sonunda yüzde 9,0 seviyesinde seyretmesinin beklendiği kaydedilen raporda, dolar Türk lirası kurunun ise bu yıl ve gelecek yıl yaklaşık 3,80 seviyesinde seyredebileceği belirtildi.

Fitch’in küresel ekonomik değerlendirmesinde Türkiye’ye başlığı altında, "Fitch Türkiye ekonomisinde 2017 yılında iyileşmenin ılımlı olmasını bekliyor. Tüketim ve kur oranı nedeniyle ithalat baskısı karşısında ihracattaki ılımlı iyileşme net ticareti destekleyecek. Öte yandan tüketici güveni hassasiyetini koruyor. Tüketim ve yatırımlardaki canlanmanın hızının, politik ve güvenlik gelişmeleri tarafından belirlenmesi olası. Türkiye'de 2017 ve 2018 yıllarındaki büyümenin, 2015 yılının sonuna kadarki son 5 yıllık süreçte kaydedilen yüzde 7,1 oranına kıyasla, ortalama yüzde 2,6 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Raporda, "Ocak ayının ortasına kadarki iki aylık süreçte sert şekilde değer kaybeden Türk lirası, yatırım algısındaki değişim ve sıkılaştırılmış para politikası sayesinde iyileşti. Fitch haftalık repo faizinde bir artırım beklemektedir." denildi.

Türk lirasının halen geçen senenin aynı dönemine kıyasla düşük seviyede olduğu belirtilen raporda, ekonomik aktivitedeki zayıflamanın, ücret baskısının azalan etkisi ve fiyat ayarlamalarının katkısıyla bu yıl içerisinde enflasyonun azalmasının beklendiği, fakat yine de hedeflenen seviyenin üzerinde kalınabileceği kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilhan07 Mart 2017 09:42

    daha geçenlerde bu üç kardeş tr de işler iyi değil diyordu bugün ne oldu? demekki bunlar aldıkları emre göre raporluyor ..

  • Yüksel Acar06 Mart 2017 22:34

    Oldukça iyimser bir rapor olmuş.realite veya yaşanan gelişmelerde böyle pembe bir durum sözkonusu değildir...