E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch, Türk bankacılık sektörüne ilişkin analizde bulundu---

Fitch, Türk bankacılık sektörüne ilişkin analizde bulundu

Fitch, Türk bankacılık sektörüne ilişkin analizde bulundu
05 Aralık 2018 - 13:39 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ''Türkiye'de bankacılık sektörünün brüt krediler 3. çeyrekte net kur değişikliğinin yüzde 0.5'i kadar daraldı'' dedi

Fitch Ratings, Türk bankaları için Datawatch 2018 3. çeyrek raporunda, bankaların daralan risk iştahları, zayıf ekonomik görünüm ve potansiyel seramaye ile likiditide kısıtlamalarının kredilerde büyümeyi bastırılmış tutacağını öngördü. 

Büyük ölçüde BDDK'dan elde edilen verilerle hazırlanan raporda, ekonomik yavaşlamanın, lirada değer kaybının ve piyasa oynaklığının bir sonucu olarak bankacılık sektörünün brüt kredilerinin 2018 3. çeyrekte net kur değişiklimklerinin yüzde 0,57i oranında daraldığına işaret edildi.
Ziraat, Vakıfbank ve QNB Finansbank'ın özel durumları dışında, seçilmiş bankaların döviz cinsinden kredi deftlerinde kaldıracı azalttıklarını belirten Fitch, "Bankaların daha dar risk iştahları, daha zayıf bir ekonomik görünüm, potansiyel sermaye ve likidite kısıtlılıkları dimmate alındığında büyümenin 2018 4. çeyrekte ve 2019'da bastırılmış olmaya devam etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)