E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch Solutions: TCMB'den 2019'da faiz indirimi bekliyoruz---

Fitch Solutions: TCMB'den 2019'da faiz indirimi bekliyoruz

Fitch Solutions: TCMB'den 2019'da faiz indirimi bekliyoruz
24 Nisan 2019 - 13:50 borsagundem.com

Fitch Solutions, 2019'da TCMB'dan 400 bp faiz indirimi beklediğini belirtti.

Fitch Ratings Inc.'in iştiraki Fitch Solutions Group Ltd.'nin (FSG) makro araştırma biriminin raporunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikasına ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

TCMB'nin gelecek aylarda yabancı fon girişi ihtiyacı ve yurt içi mudilere yönelik TL'yi cazip kılmak için politika faizinin gevşetilmesi yönünde alanı bulunmadığı belirtilen değerlendirmeye göre kurum, yine de 2019 yılında politika faizinde 400 baz puan faiz indirimi bekliyor.

Fitch Solutions'ın değerlendirmesinde TL'nin daha fazla zayıflaması ve sıkı dış finansman koşullarının büyük bir ihtimalle TCMB'nin parasal gevşemeyi ertelemesi anlamına geleceği ifade edildi.

Kurum raporunda, Fitch Solutions Macro Research tarafından yayınlanan raporun Fitch Ratings'in kredi notları üzerine bir yorumlama olmadığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN24 Nisan 2019 14:41

    vaziyet nahoş bence busene indirim olamaz aksine 500 baz puan faizler artmalı tlye dönüş olsun

  • AhmetK24 Nisan 2019 14:32

    Bu yıl bu rezerv miktarı ve doviz hareketı nedenli faiz indirimi mümkün değil bence. Belki sene sonuna dogru olabilir, abd ile ilişkiler rayına girip, dovız stabl hale gelirse