E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFitch: Seçim belirsizliği not düşürmemizde etkili oldu---

Fitch: Seçim belirsizliği not düşürmemizde etkili oldu

Fitch: Seçim belirsizliği not düşürmemizde etkili oldu
31 Ocak 2017 - 16:48 borsagundem.com

Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble "Seçim belirsizliği not düşürmemizde etkili oldu" dedi

Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülke notunu kıran kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble seçim belirsizliğinin notun düşürülmesinde etkili olduğunu belirtti.

Türkiye hakkında düzenlenen konferansta konuşan Gamble TL'deki değer kaybı ve Petrol fiyatlarının enflasyonu çift haneye itebileceğine dair uyardı. Finansal risklerin bir miktar arttığına dikkat çeken Gamble bu yıl Türkiye'nin %2.4 büyüyeceğini belirtti.

Fitch Cuma günkü değerlendirmesinde Türkiye'nin kredi notunu "BBB-"den "BB+" seviyesine düşürdü, not görünümünü "durağan"da tuttu.  Yapılan açıklamada, siyaset ve güvenlik konusunda yaşanan gelişmelerin Türkiye'de ekonomik performansı olumsuz etkilediği belirtildi. 

Cari denge finansmanında sorun öngörmediklerini belirten Gamble, “Bankalar kredilerden kaynaklanan yabancı para poziyonlarını iyi yönetiyor” dedi. BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Referandum huzur getirmez01 Şubat 2017 10:57

    Referandum sonucu yapılan kamu oyu araştırmalarında belli değil. Hayır çıkma olasılığı var. Bu durum AKP ve Cumhurbaşkanının canını fazlaca sıkar. Yapılacak olan bu yasa teklifini bir bahaneyle sümen altı alarak AKP erken seçime gitmeli. Erken seçimde MHP ve HDP baraj altında kalacaklardır.AKP tek başına eskisinden de çok fazla Millet Vekili çıkaracaktır. CHP de öyle. 2 partili ve bağımsız birkaç milletvekili bir meclis çok daha ülkeye fayda sağlar.

  • Trabzonlu31 Ocak 2017 19:15

    seçimde evet çıkarsa herşey düzelecek notları yükseltirler yine herşeye inanan vatandaşıma yazıyorum bunları