E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFitch Ratings'ten yeni Türk bankaları raporu---

Fitch Ratings'ten yeni Türk bankaları raporu

Fitch Ratings'ten yeni Türk bankaları raporu
15 Aralık 2023 - 14:00 borsagundem.com

Fitch Ratings'a göre, makro ihtiyati düzenlemelerin sadeleştirilmesi Türk bankalarının marjlarını destekledi.

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings son üç ayı kapsayan Türk Bankaları Veri İzleme Raporu'nu yayımlandı.

Buna göre, Türk bankaları makro ihtiyati düzenlemelerin sadeleştirilmesinin yanı sıra, artan faiz oranları ve enflasyona endeksli tahvil kazançlarının beklenenden daha iyi olması gibi faktörlerin etkisiyle yılın üçüncü çeyreğinde performanslarını iyileştirdi.

Performansı desteklemeyi sürdürdü

Artan net faiz gelirleri, halen yüksek olan ve artan TL mevduat maliyetlerini büyük ölçüde telafi ederken, ticari kazançlar ve ücretler de önceki dönemlere göre daha düşük olmasına rağmen performansı desteklemeyi sürdürdü. Yılın üçüncü çeyreğinde artan faiz oranlarının etkisiyle kredi büyümesinde yavaşlama görüldü.

İstikrarlı seyretti

Parasal sıkılaşma süreci kredi büyümesi üzerindeki düzenleyici kısıtlamalar ve yüksek lira faiz oranları göz önüne alındığında büyümenin sınırlı kalmasını bekleyen Fitch Ratings'e göre, kapsam dahilindeki bankaların yabancı para toptan fonlama/özkaynak dışı ortalama payı üçüncü çeyrek sonunda oldukça istikrarlı seyretti.

Fitch'in Türk Bankaları Veri İzleme Raporu, Türkiye'deki bankacılık sektörü varlıklarının yüzde 83'ünü oluşturan 13 bankayı kapsıyor.

BofA'dan Türk bankaları için 'AL' önerisi

 

Moody's'ten 'Türk bankaları' raporu

 

Fitch’ten Türk bankacılık sektörüne döviz uyarısı

 

S&P’den Türk bankalarına enflasyon ve faiz uyarısı

 

Moody's'ten Türk bankaları için önemli uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi15 Aralık 2023 14:30

    TV de nitelikli yatırımcıya  % 55 faizle üç aylık mevduat hesabı açıldığını dinledim. Bu nasıl iş , biz bankaya gidiyoruz ,faiz azami 30-35 , İç Borçlanma senedi faizi % 30 . Çok parası olana çok , diğerine az. Hani eşitlik vardı

  • haydar16 Aralık 2023 10:03

    sallama niyazi