E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFitch: Petrol ihracatçıları düşük fiyat baskısını hissediyor---

Fitch: Petrol ihracatçıları düşük fiyat baskısını hissediyor

Fitch: Petrol ihracatçıları düşük fiyat baskısını hissediyor
06 Nisan 2017 - 01:47 borsagundem.com

Fitch Ratings, bazı önemli petrol ihracatçısı ülkelerin hala düşük ham petrol fiyatlarının baskısını hissettiğini bildirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, petrol fiyatlarının gerilemeye başladığı Haziran 2014'ten bu yana yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen önemli petrol ihracatçısı bazı ülkelerin hala düşük fiyatlar nedeniyle mali bakımdan sıkıntı çektiği belirtildi.

Açıklamada, gelişmekte olan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerindeki 14 ihracatçı ülkenin 11'inde petrol üretim maliyetlerinin ham petrol fiyatlarının üzerinde olduğu vurgulandı.

Söz konusu ülkelerin çoğunda harcama kesintileri, sübvansiyon reformları, petrol üretim seviyesini yükseltme gibi yollarla üretim maliyetlerinin geçen sene düşürüldüğü ancak bu yolların düşük petrol fiyatlarına göre gecikmeli uygulandığı kaydedildi.

Açıklamada, Nijerya, Angola ve Gabon'da artan kamu harcamaları nedeniyle bu ülkelerde 2017'de bütçe dengesinin 2015'e göre daha yüksek bir seviyede olmasının tahmin edildiği aktarıldı.

Fitch Ratings, ham petrol fiyatlarının bu sene varil başına ortalama 52,5 dolar olmasını öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)