E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizFitch kararı sonrası yatay seyir bekleniyor---

Fitch kararı sonrası yatay seyir bekleniyor

Fitch kararı sonrası yatay seyir bekleniyor
30 Ocak 2017 - 09:28 borsagundem.com

Fitch kararının piyasa fiyatlaması içinde olduğundan BIST 100 Endeksi’nin kısa vadede tepkisiz kalması bekleniyor

DÜN NE OLDU? 

FITCH PİYASA BEKLENTİLERİ DAHİLİNDE KREDİ NOTUNU DÜŞÜRDÜ… 

BIST 100 Endeksi geçen hafta Cuma günü Fitch’in Türkiye kredi notu öncesinde yatayda kalarak günlük değişim %0,0 oldu. Cuma günü geç saatlerde açıklanan kararla birlikte Fitch Türkiye kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin bir altına düşürürken görünümü durağan belirledi.  

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

FITCK KARARI SONRASINDA YATAY SEYİR… 

Eylül ayındaki Moody’s’in not indirimi kararından itibaren genelde kredi derecelendirme kuruluşlarının benzer parametrelerle değerlendirme yapmaları nedeniyle birbirlerini izlediklerini bilmekteyiz. Bu nedenle Fitch’in kararının Moody’s kararından itibaren piyasa fiyatlaması içinde olduğunu düşünmekteyiz ve BIST 100 Endeksi’nin Fitch kararına kısa vadede tepkisiz kalmasını beklemekteyiz. Fitch kararı sonrasında döviz kuru sepetinde önemli değişim görülmemekte. Yurtdışı piyasalar ise sabah itibariyle Asya’da karışık seyretmekte. Bu haftanın önemli verileri Cuma günü açıklanacak Türkiye Ocak ayı enflasyon verileri ve ABD istihdam verileri olacak. Çarşamba günü FED faiz toplantısından çıkacak açıklamalar önemli olacak. 

ŞİRKET HABERLERİ 

ZOREN…Nötr… Şirket, 1.2 milyar TL değerinde bedelli sermaye artırımı yapmak için SPK'ya yapılan başvurunun  onaylandığı ve %166.66 oranındaki sermaye artırımını 30/01/2017 tarihinde gerçekleştireceğini bildirdi. (KAP)

AKENR…Nötr… Şirket, kapasite artırım projesi kapsamında 3,3 MW kurulu güce sahip 4 adet ünitenin Geçici Kabul işlemleri, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca bugün itibariyle gerçekleştirilmiş ve ticari operasyona başlanıldığını bildirdi. Böylece Ayyıldız Rüzgar Santrali’nde toplam kapasite 15 MW’den 28 MW’ye yükselmiş oldu. (KAP) 

ISGYO…Nötr… Şirket, 2016 yılı 4. Çeyrek dönemde geçen yıla kıyasla %19 düşüşle 292 milyon TL net kar açıkladı. Şirketin 2016 yılı toplam net karı ise %24 düşüşle 421 milyon TL açıklandı. (KAP) 

ISFIN…Nötr… Şirket, 2016 yılı 4. Çeyrek dönemde geçen yıla kıyasla %13 düşüşle 34 milyon TL net kar açıkladı. Şirketin 2016 yılı toplam net karı ise %27 düşüşle 111 milyon TL açıklandı. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,2 yükselişle 103,475 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın Fitch kararı sonrasında döviz kurlarında önemli değişiklik olmaması nedeniyle genelde 103,0-104,0 bandında hareket etmesini beklemekteyiz.

USDTRY Kontratı 

Geçtiğimiz haftanın genelinde Türk Lirası’ndaki görülen zayıf seyir haftanın son işlem günü de devam etti. Gelişmekte olan ülke para birimleri geçtiğimiz Cuma günü dolar karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasındaydı. USDTRY kontratı haftanın son işlem gününü %0,5 değer kazancı ile 3,8690 seviyesinden tamamladı. 

Bugün USDTRY kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

ALTIN/USD Kontratı 

Geçtiğimiz hafta küresel bazda risk iştahında görülen artış ile birlikte dün doların değer kazanması paralelinde güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azaldığı görüldü. Bunun yanı sıra ABD’de Donald Trump’ın göçmenlere ilişkin imzaladığı kararname sonrası, güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanları yükseliş paralelinde altın haftaya yükseliş ile başladı.  Altın kontratı ise haftanın son işlem gününü %0,1 değer kaybı ile 1187 seviyesinde tamamladı. 

Bugün Altın kontratının güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Haftanın son işlem gününde dolarda dünya genelinde geçtiğimiz hafta içerisinde görülen değer kayıplarının telafi çabası söz konusuydu. ABD’de beklentileri karşılayamayan 4. Çeyrek büyüme verisi sonrası dolar cephesinde görülen zayıf seyir euro tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirildi. G10 para birimleri dolar karşısında karışık bir görünüm sergilerken, euro günü Dolar karşısında %0,16 değer kazancı ile tamamladı. EURUSD kontratı ise haftanın son işlem gününü %0,3 değer kazancı ile 1,0717 seviyesinde tamamladı. 

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

DÜN NE OLDU? 

Haftanın son işlem gününde gündeme konu olan ABD’de 4. Çeyreğe ilişkin büyüme verisi %1,9 açıklanarak beklentileri karşılayamadı. Söz konusu veri akışının yanı sıra ABD’de Başkan Trump’ın kararları öne çıkıyor. Donald Trump’ın göçmenlere ilişkin imzaladığı kararname sonrası, güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanları yükseliş kaydetti. 

Yurt içinde ise kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch'in Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesinde beklenen oldu. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in  Türkiye’nin ‘BBB-’ ile yatırım yapılabilir seviyede olan kredi notunu ‘BB+’ ile spekülatif seviyeye indirdi. Fitch’in kararı öncesinde ise 20 Temmuz’da Türkiye’nin ‘BB+’ seviyesindeki notunu ‘BB’ye düşüren ve not görünümünü negatif yapan ve kasımda görünümü durağana çeviren diğer bir kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s’un kararı geldi. S&P Türkiye’nin görünümünü yeniden negatife indirdi. S&P'nin takvimde yer almayan değerlendirmesi sonrası Türk Lirası cinsinden varlıklarda sınırlı negatif fiyatlama görüldü. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugün ABD’de takip edilecek olan makro gündem oldukça yoğun görünmekte. Fed’in faiz artırım kriterlerinden biri olan çekirdek kişisel tüketim giderleri verisinin yanı sıra Aralık ayına ilişkin kişisel gelir ve kişisel gider verileri de takip edilecek. 

Avrupa’da ise Almanya’nın Ocak ayına ilişkin enflasyon verisi izlenilecek.

USDTRY 

Geçtiğimiz haftanın genelinde Türk Lirası’ndaki görülen zayıf seyir haftanın son işlem günü de devam etti. Gelişmekte olan ülke para birimleri geçtiğimiz Cuma günü dolar karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasındaydı. 

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,8500 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,9200 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,8500 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,8000 ve 3,7500 destek seviyeleri izlenebilir.

EURUSD 

Haftanın son işlem gününde dolarda dünya genelinde geçtiğimiz hafta içerisinde görülen değer kayıplarının telafi çabası söz konusuydu. ABD’de beklentileri karşılayamayan 4. Çeyrek büyüme verisi sonrası dolar cephesinde görülen zayıf seyir euro tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirildi. G10 para birimleri dolar karşısında karışık bir görünüm sergilerken, euro günü Dolar karşısında %0,16 değer kazancı ile tamamladı. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0720 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0765 ve 1,0820 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0650 ve 1,0600 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

ALTIN 

Geçtiğimiz hafta küresel bazda risk iştahında görülen artış ile birlikte dün doların değer kazanması paralelinde güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azaldığı görüldü. Bunun yanı sıra ABD’de Donald Trump’ın göçmenlere ilişkin imzaladığı kararname sonrası, güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanları yükseliş paralelinde altın haftaya yükseliş ile başladı. 

Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1180 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1192 ve 1208 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1164 ve 1152 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Haftanın son işlem gününde dolarda dünya genelinde geçtiğimiz hafta içerisinde görülen değer kayıplarının telafi çabası söz konusuydu. G10 para birimleri dolar karşısında karışık bir görünüm sergilerken, yen günü dolar karşısında %0,50 değer kaybı ile tamamladı. Bunun yanı sıra ABD’de Donald Trump’ın göçmenlere ilişkin imzaladığı kararname sonrası, güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanları yükseliş paralelinde yen haftaya yükseliş ile başladı. 

Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 115,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 115,00 ve 116,70 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise  114,80 ve 113,00 destek seviyeleri takip edilebilir. 

GBPUSD 

Haftanın son işlem gününde dolarda dünya genelinde geçtiğimiz hafta içerisinde görülen değer kayıplarının telafi çabası söz konusuydu. G10 para birimleri dolar karşısında karışık bir görünüm sergilerken, sterlin günü dolar karşısında %0,33 değer kaybı ile tamamladı. 

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin devam edebilmesi için 1,2520 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,2600 ve 1,2680 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar satışlarında ise 1,2440 ve 1,2320 destek seviyeleri takip edilebilir. 

BRENT

Üretici ülkelerden gelen açıklamalar petrol fiyatlarında hareketlilik yaratmaya devam ederken, petrol haftayı  sondaj kuyu sayılarındaki artışın da etkisiyle düşüş ile tamamladı. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 55,20 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 56,40 ve 57,30 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 53,60 ve 52,50 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)