E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch Güney Afrika'nın notunu teyit etti---

Fitch Güney Afrika'nın notunu teyit etti

Fitch Güney Afrika'nın notunu teyit etti
08 Haziran 2016 - 20:35 borsagundem.com

Fitch Ratings, Güney Afrika’nın kredi notunu ve not görünümünü teyit etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Güney Afrika’nın kredi notunu ve not görünümünü teyit ettiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada Güney Afrika’nın uzun vadeli döviz cinsinden "BBB-" ve yerel para birimi cinsinden "BBB" olan kredi notlarının teyit edildiği belirtildi. Açıklamada ülkenin kredi notu görünümünün "durağan" seviyesinde korunduğu kaydedildi.

Kredi derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, ülkenin kredi notunun "düşük ekonomik büyüme trendini, dikkate değer seviyedeki dış açığı ve yüksek borçluluk oranını" yansıttığı belirtildi.

Açıklamada, bu olumsuz verilerin ise "güçlü politika kurumları, sermaye piyasasının derinliği ve görece olumlu kamu borcu yapısı" ile dengelendiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Politik risk, 'BBB' çizgisindeki ülkelerin önüne geçmemekle birlikte 2015 yılının aralık ayındaki değerlendirmemizden bu yana artış kaydetti. Aralık ayında iki maliye bakanının görevden alınması ve hükümetle yeni Maliye Bakanı Pravin Gordhan arasındaki yoğun gerilim, hükümetin mali konsolidasyon konusundaki kararlılığı konusunda soru işaretleri oluşturdu."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)