E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFitch Coca-Cola'nın kredi notunu teyit etti---

Fitch Coca-Cola'nın kredi notunu teyit etti

Fitch Coca-Cola'nın kredi notunu teyit etti
03 Temmuz 2022 - 11:47 borsagundem.com

Fitch Ratings, Coca-Cola İçecek'in yatırım yapılabilir seviyedeki kredi notunu teyit etti

Fitch Ratings, Coca-Cola İçecek'in (CCI) yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli temerrüt derecelendirmesi notunu ve uzun vadeli birincil teminatsız derecelendirme notunu, yatırım yapılabilir seviye olan "BBB-", görünümünü ise "pozitif" olarak teyit etti.

CCI açıklamasına göre, Fitch, kredi güncelleme raporunda, CCI'nın finansal profilinin, sürekli olarak güçlü seyreden faaliyet kârlılığı sayesinde, pazarlarının bir kısmındaki zayıf faaliyet ortamına rağmen güçlü kalmaya devam etmesini beklediğini belirtti.

Kredi profili için temel kısıtlayıcı unsur olarak ise Fitch, CCI’nın döviz cinsinden borç ve işletme giderlerinden doğan kur riskini işaret etti, ancak bunun yönetilebilir seviyede olduğunu kaydetti.

Fitch raporunda, CCI'nın zorlu koşullar altında faaliyet gösterme deneyimi, iyi yönetilen kur riski, güçlü nakit yaratma kabiliyeti ve ihtiyatlı finansal politikası vurgulandı.

"Kredi notu ile CCI’ın finansal piyasalardaki haklı ayrışması teyit edildi"

Açıklamada görüşlerine yer verilen CCI Üst Yöneticisi (CEO) Burak Başarır, CCI'ın, Fitch Ratings'in “yatırım yapılabilir” seviyede not verdiği tek Türk şirketi olduğunu belirterek, "Yatırım yapılabilir seviyedeki notumuzun teyidi ve pozitif görünümün korunması CCI’ın finansal piyasalardaki haklı ayrışmasının teyidi olarak bize gurur vermektedir. Güçlü hissedarlık yapımız, faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalardaki büyüme potansiyelimiz, zengin ürün portföyümüz ve disiplinli mali yapımız ile faaliyetlerimize devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kredi notunun, CCI'nın ana pazarlarındaki konumu, güçlü sermaye yapısı ve meşrubat sektörünün dayanıklılığı ile desteklenmeye devam ettiğini aktaran Başarır, notun aynı zamanda, Fitch’in ilgili metodolojisi çerçevesinde The Coca-Cola Company’nin stratejik desteğinden de olumlu etkilendiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 574,50
En Yüksek: 574,50
En Düşük: 563,00
Değişim 2,22 %
FK: 7,10
PD / DD: 3,72
İşlem Hacmi 172.053.214
Toplam Adet: 302.035
Ağırlıklı Ort.: 569,59
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MARHALET KUŞUÖTMEZ03 Temmuz 2022 15:56

    Hamur aynı su aynı maya aynı hiç it itin ayağına basarmı tabiki tam not verecek.

  • Bik03 Temmuz 2022 12:55

    Yabancı yatırım fonları, TCMB'nin swap hariç net rezervi eksi 55 milyar dolar  ve CDS'in de 800 üzeri olmasını göz önüne aldıklarından Türkiye'ye yatırım yapmaktan uzak duruyorlar.