E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch büyüme oranlarını revize etti---

Fitch büyüme oranlarını revize etti

Fitch büyüme oranlarını revize etti
13 Mart 2019 - 16:11 borsagundem.com

Fitch, aralarında Türkiye'nin de olduğu büyük gelişmekte olan ekonomiler için potansiyel büyüme oranlarını revize etti.

Fitch Ratings, aralarında Türkiye'nin de olduğu büyük gelişmekte olan ekonomiler için büyüme projeksiyonlarını, yatırımlar için kötüleşen görünümden kaynaklı olarak revize etti. Fitch'in ekonomiler ekibinden Maxime Darmet'in hazırladığı rapora göre, gelecek 5 yıl için öngörülen yatırım büyümesinde yavaşlamaya bağlı olarak potansiyel büyüme oranları için tahminler güncellendi. Darmet yaptığı açıklamada, "Gelişmekte olan ekonomilerin üretim verimliliklerinde keskin bir yeniden hızlarnma için görünüm de oldukça sınırlı" ifadelerini kullandı.

Türkiye için potansiyel büyüme oranının son rapordan bu yana yüzde 0,5 düşüşle yüzde 4,3 olduğunu belirten Fitch, bu durumun geçen yıl yaşanan kur krizinden bu yana görülen keskin dış ayarlamayı, düzeltmeyi yansıttığını vurguladı.

Fitch, bu durumun sermaye stoğunda önceden tahmin edilene göre ciddi şekilde daha düşük büyümeye yol açacağını vurguladı.

Fitch, Brezilya için potansiyel büyüme oranını yüzde 1,8'den 1,7'ye indirirken, Meksika için oranı yüzde 2,8'den 2,5'e çekti. Güney Afrika için de yüzde 1,9'dan 1,7'ye düşürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)