E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch, ABD'nin kredi notunu revize etti---

Fitch, ABD'nin kredi notunu revize etti

Fitch, ABD'nin kredi notunu revize etti
09 Temmuz 2022 - 01:22 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'nin kredi notunu "AAA" olarak teyit ederken, not görünümünü "negatif"ten "durağan"a revize etti

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti. Fitch'ten yapılan açıklamada, görünüme yönelik revizyonun, salgın sonrası güçlü ekonomik toparlanma ve canlı devlet gelirleriyle iyileşen kısa vadeli kamu borcu dinamiklerini yansıttığı aktarıldı.

Açıklamada, ABD'nin uzun vadeli Döviz cinsinden kredi notunun "AAA" olarak teyit edildiği, not görünümünün ise "negatif"ten "durağan"a revize edildiği bildirildi.

ABD ekonomisinin 2022'nin ikinci yarısında ve 2023 boyunca yavaşlayacağına işaret edilen açıklamada, iş gücü piyasasının gücünün devam etmesiyle desteklenen tüketime bağlı olarak ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 2,9 büyümesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, ABD ekonomisinin 2023'te yüzde 1,5 ve 2024'te yüzde 1,3 büyümesinin tahmin edildiği aktarıldı.

ABD'de 2022 ve 2023 yılı ortalama enflasyon beklentilerinin ise sırasıyla yüzde 7,8 ve yüzde 3,7'ye yükseltildiği belirtilen açıklamada, yüksek enflasyonun tüketici harcamalarını etkilemeye başlayacağı ifade edildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının başta petrol fiyatları olmak üzere emtia fiyatlarını artırdığına dikkati çekilen açıklamada, Çin'deki karantinaların ise tedarik zinciri sorunlarını şiddetlendirdiği ve temel mal fiyatları üzerinde baskı yarattığı kaydedildi.

Fitch'in açıklamasında, sıkı iş gücü piyasası koşullarının da nominal ücret enflasyonu üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturduğu belirtildi.

Twitter'ın alımında kötü son

 

Fitch'ten Türkiye açıklaması

 

Prompter vakası: Biden alay konusu oldu

 

Eski Maliye Bakanı Sunak, İngiltere'de başbakan adayı oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz Bıçkın 11 Temmuz 2022 09:41

    Tabiki efendilerinin kredi notunu teyit edecek p.cler s&p moodys Ler varmı onlarda g....t kredi notunu indirecek Obama döneminde buna yeltendiler de şamari yiyip oturdular mabadlarının üstüne sizleri takan yok fitch oğlu fitchler istediğiniz kadar rapor yazın hepsi cöp

  • baran10 Temmuz 2022 09:46

    Aynısının tıpkısı ile şıracı bozacı muhabbeti,  

  • KILIÇ09 Temmuz 2022 14:04

    not düşürmek yigitlik ister not verenler namert olunca türkiye gibi ülkelere güçleri yeter.

  • ALİ KODUŞ09 Temmuz 2022 13:22

    hiç derecelendirme kuruluşları abd nin notunu olmuz olsada indirirmi.adamlar sistemi kurmuşlar istedikleri gibi at oynatıyorlar nasıl olsa silahlı ve para gücü oldukca bunlar ile baş etmemiz mümkün değil.

  • Aaa09 Temmuz 2022 11:27

    Abd batsada kredi derecelendirme kuruluslari AAA boyu Dan baska not veremez…