E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFırtına öncesi sessizlik---

Fırtına öncesi sessizlik

Fırtına öncesi sessizlik
07 Ekim 2016 - 14:02 borsagundem.com

Gedik Yatırım; Datanın olumlu gelmesi sonrasında piyasalarda yüksek volatilite ve majör kurlarda sert hareketlerin gözlemlenmesi beklenebilir yorumunda bulundu

TSİ 15.30’da açıklanacak Tarımdışı İstihdam Verisi’nin FED’in Aralık ayında, hatta daha az oranda beklenen Kasım ayında, bir faiz artışının kararını alma konusunda elini güçlendirdiği bilinmektedir. Datanın olumlu gelmesi sonrasında piyasalarda yüksek volatilite ve majör kurlarda sert hareketlerin gözlemlenmesi beklenebilir. Bir önceki aya ait Tarımdışı İstihdam Datası 151bin, Ekim ayına ait beklenti de 175bin olarak açıklanmıştır.

  • Ekonomistler arasında yapılan beklenti anketinde Tarımdışı İstihdam raporuna yönelik; 42 ekonomist anketinde, beklenti olarak en yüksek 195bini en düşük ise 115bin olarak görüş bildirmiştir. Ortalama beklentinin 165 bin olduğu değerlendirmede, medyan rakam ise 170 bin olarak gösterilmiştir. Bu konuda ekonomistlerin genel olarak 170 bin altında bir rakam bekledikleri görülmektedir.

  • İşsizlik oranı rakamlarında ise görüş bildiren 81 ekonomistten, genel çoğunluğun işsizlik oranının %4.9’da kalacağı, %32’ye yakın ekonomistin %4.8’e düşeceği ve 2-3 ekonomistin ise farklı görüş bildirerek %4.7’e düşeceğini ön görmüştür. Bu konuda ortalama rakam olarak %4.86 olarak açıklanmış, medyan rakam ise %4.9 olmuştur.

  • Büyüme rakamı açısından önemli olarak görülen ortalama saatlik kazançların anketinde ise 58 ekonomist görüş bildirilmiş, beklenen yüksek değer %0.3, alt değer olarak ise %0.2 olarak görüş bildirmiştir. Ortalama rakam olarak %0.26, medyan rakam olarak ise %0.3 olmuştur. Beklentinin yüksek miktarda %0.3 tarafında olduğu gözlenmektedir. 

  • Son olarak piyasada görülen FED faiz arttırım ihtimallerine baktığımızda, olası Kasım ayı artışının %23.6 olarak gözükürken, Aralık ayındaki beklenti %63.6 olarak görülmektedir. Verinin beklentiden iyi gelmesi sonrası Aralık ayı faiz artışının piyasada tamamen fiyatlanacağını öngörmekteyiz.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentinin altında geldi

 

Uzmanlardan ABD verisi için değerlendirme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dalgadümen07 Ekim 2016 16:44

    vah vah, veriler düşük geldi, volatilite yok.. gitti komisyon paraları! bu nasıl iş ya! aracı kurumlar tv'lerde sitelerde resmen manipülasyon yapıyor, bist mist ilgili ve yetkili cenahı öylece seyrediyor..