E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFirst Solar, yatırımcıyı aldatma davasında 350 milyon dolar ödedi---

First Solar, yatırımcıyı aldatma davasında 350 milyon dolar ödedi

First Solar, yatırımcıyı aldatma davasında 350 milyon dolar ödedi
07 Ocak 2020 - 06:41 borsagundem.com

ABD'li güneş paneli üreticisi First Solar, bir yatırımcının sahte bilançolarla hisse fiyatını yükseltme ve kusurları örtme iddiasıyla açtığı davanın düşmesi için 350 milyon dolar ödemeyi kabul etti

ABD'nin First Solar Inc güneş panelleri şirketi tarafından yapılan açıklamada, şirket aleyhine açılan yatırımcıyı aldatma davasında 350 milyon dolar ödemeyi kabul ettikleri bildirildi. 

First Solar, anlaşmayı kabul etmekle yükümlü olmadığını veya haksızlığı kabul etmediğini ve anlaşmanın 31 Aralık 2019 tarihinde sona eren mali yılı sonuçlarına yansıtılmasını beklediğini söyledi.

Hissedarlar, Arizona merkezli şirketin hisse fiyatının kabaca % 89 düştüğü Nisan 2008'den Şubat 2012'ye kadar First Solar'ın hisse senedinde altıdan fazla fiyat düşüşü yaşandığını ifade ediyorlar. 

First Solar, ilgili davaların, sınıf eylemine katılmak yerine kendi başına dava açmayı seçen davacıların ve şirket yetkililerine sözde türev davada dava açan davacıların beklemede olduğunu söyledi.

Hissedarlara iki Birleşik Krallık emeklilik fonu, Madencilik Emeklilik Programı ve İngiliz Kömür Personeli Emeklilik Programı başkanlık etti. Avukatları yorum taleplerine hemen cevap vermedi.

İlk işlemlerde, First Solar hisseleri yüzde 2.5 oranında düşerek 55.61 dolara geriledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin 07 Ocak 2020 09:06

    Bu şirketin adını bilmeyen var mı Artarım Ayhan Öztürk Şeyhus Arslan bilmeyen varsa da öğrensinler. Bu kişiler değil kumarhane mantığı ile yönetilen borsamıza para yatıranlar suçlu. Herkese örnek olsun bu tip şirketlere para yatırmayın borsada sizi koruyacak bir sistem ya da adalet yok

  • HÜLYA ÇİFTCİ07 Ocak 2020 09:01

    Bizim borsamızda ise kıravaltlı mafyalar, yamyamlar, dolandırıcılar, götürücüler, ne ararsanız hepsi var.cezası ise bir lüks restranta yemek parası hepsi bu kadar.gelişmiş devlet olacak isen adalet sistemin güçlü olacaktır.

  • hasan07 Ocak 2020 07:28

    orada bi yatırımcı hak ve adalet için dava açıyor ve amacına ulaşıyor. burada 150 yatırımcı dava açıyor, spk tarafından adı bende kalsın şirketin nitelikli dolandırıcılık yaptığı kesin belirlenmesine rağmen davacılar mahkemeden haklarını alamıyor. şimdi bu ülkede adalet var mı?