E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinFırınlar pislik kaynıyor---

Fırınlar pislik kaynıyor

Fırınlar pislik kaynıyor
17 Haziran 2015 - 14:34 borsagundem.com

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte zabıtalar denetimlerini sıklaştırdı

Ramazanın gelmesiyle denetimlerini sıklaştıran Üsküdar Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki ekmek fırınları ve gıda imalatı yapan iş yerlerinde, genel temizlik, hijyen, atık maddelerin depolandığı yerler, dışarıdan içeriye haşere veya sinek girmemesi için pencerelerde sineklik olup olmadığı, havalandırma ve işyerlerinde çalışanların yaşam alanlarını kontrol etti. Denetimler sırasında, bazı işyerlerine "Kabahatlar Kanunu"na göre işlem yapılarak tutanak tutulurken bazı işyeri sahiplerine de eksiklerinin giderilmesi için uyarıda bulunularak süre verildi. 

Denetim yapılan  bir fırındaki manzara görenleri şaşkına çevirdi. İmalathanede çalışan işçilerin bone ve eldiven kullanmadığı görüldü. Küçük bir çocuğun  hazırlanan ekmek hamurlarının yanında yerleri süpürdüğü gözlendi. Ekmek hamurlarının üzerinde sinekler duvarlar üzerindeki böcekler ekiplerin gözünden kaçmadı. İmalathanede havalandırmanın yetersiz olduğu ve camların açık olduğu da gözlendi. Bu işyerine de işlem yapılarak uyarı cezası verildi

Denetim sonrası açıklama yapan Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, gıda üretimi, fırın ve pastaneleri sürekli denetlediklerini ifade ederek, "Ramazanın gelmesi münasebetiyle bu denetimlere biraz daha ağırlık verdik. Amacımız halkımızın sağlığı. Bunun yanı sıra çalışanların da iş sağlığı güvenliği noktasındaki durumunu da kontrol ediyoruz. Tüm gıda üretimi yapan yerleri denetliyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belediyesinin ayıbı, şimdiye kadar neredeydi?17 Haziran 2015 15:08

    yıllardır yiyecek birsey bulamadıgım, alibeyköyden daha pis yer.