E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFırat Kalkanı’nda 1 şehit, 5 terörist öldürüldü---

Fırat Kalkanı’nda 1 şehit, 5 terörist öldürüldü

Fırat Kalkanı’nda 1 şehit, 5 terörist öldürüldü
07 Ekim 2021 - 15:27 borsagundem.com

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bir Mehmetçik şehit düştü. TSK, saldırıyı gerçekleştiren 5 teröristi etkisiz hale getirdi. Bakan Akar, “Şehidimizin kanı yerde kalmadı” dedi.

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde teröristlerin hain saldırısında Sözleşmeli Er Tayfun Özköse şehit oldu. MSB'den yapılan açıklamada "Fırat Kalkanı Harekât Bölgesinde, 07 Ekim 2021 tarihinde teröristlerce yapılan roketatarlı saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız Şehit olmuştur" denildi.
Hain saldırının ardından TSK tarafından yapılan operasyonda ise, saldırıyı gerçekleştirilen 5 teröristin ölü ele geçirildiği öğrenildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Kahraman silah arkadaşımızı şehit eden teröristlere yönelik operasyonlara hemen başladık. İlk bilgilere göre saldırıyı gerçekleştiren 5 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Operasyonumuz devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde bu sayının artacağını değerlendiriyoruz." dedi.

Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulunun 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu katıldığı törenle açıldı.

MEHMETÇİĞİN NEFESİ TERÖRİSTLERİN ENSESİNDE

Törendeki konuşmasında teröristle mücadele operasyonlarının "teröristi kaynağında etkisiz hale getirmek" anlayışıyla devam ettiğini aktaran Akar şunları söyledi: "Terörist neredeyse hedefimiz orası. Terörle mücadelemizi yoğun, etkili bir şekilde, taarruzi bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Yoğun bir çalışma içindeyiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristlerin sözde elebaşları iki gece aynı yerde yatamıyor. Korku dağları bekliyor."

TERÖRÜ BİTİRMEYE KARARLIYIZ

Akar, 40 yıldır Türkiye’nin başına bela olan terörü bitirmeye kararlı olduklarını belirterek, “Bu sadece bizim için değil, aynı zamanda komşularımız için de büyük bir kazanım olacak. 24 Temmuz 2015’te terörle mücadelede başlayan yeni dönem kapsamında bugüne kadar 18 bin 582 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak 2021’den itibaren ise 2136 terörist etkisiz hale getirildi." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Akar, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceğini de vurguladı.

Bakan Akar'dan Yunanistan'a "diyalog" çağrısı

 

TSK ve MİT'in düzenlediği operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirildi

 

Terör örgütü PKK'ya 'Yeni Eren Operasyonu'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)