E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisFirari manipülatör Mecnur Çolak’ın oğlu Flap hisselerinde---

Firari manipülatör Mecnur Çolak’ın oğlu Flap hisselerinde

Firari manipülatör Mecnur Çolak’ın oğlu Flap hisselerinde
31 Ekim 2017 - 10:24 borsagundem.com

Flap Kongre ve Beyaz Filo hisselerinde firari manipülatör Mecnur Çolak’ın oğlu Adnan Çolak’ın işlem yaptığı söyleniyor

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Patronların hisse satışına geçtiği bir dönemde Flap Kongre hisseleri bir anda 2 liradan 6 lira seviyesine fırladı. Ortaklık yapısı hemen hemen aynı olan Beyaz Filo hisseleri ise 7 liradan 21 liraya fırladı. Olağandışı fiyat ve miktar hareketlerini destekleyen özel bir durum yok, ancak hisselerde sert fiyat hareketleri devam ediyor. Bugün alınan yeni bir tedbir kararıyla 14 Kasım’a kadar hisse senetlerinin açığa satış ve kredili işlemler engellendi. SPK’nın, Borsa İstanbul’un tedbir, yasak, suç duyurusu ve cezaları hissedeki fiyat hareketini durduramıyor.
11 Ekim tarihinde de Flap Kongre hisselerine tedbirler getirilmişti. Manipülatörlerin at koşturduğu hissede 25 Ekim 2017 tarihine kadar açığa satışa ve kredili işlemler yasaklanmıştı. Ama hiçbir etkisi olmadı.

MECNUR’UN OĞLU BABASININ İZİNDEN GİDİYOR

Borsa kulislerinde firari manipülatör Mecnur Çolak’ın oğlu Adnan Çolak’ın hissede işlemler yaptığı ve şirkete yakın bazı isimlerin de işin içinde olduğu konuşuluyor. Geçmişte de çok sayıda manipülatörlerin ismi hisseyle anılmıştı. Babası gibi sert fiyat hareketleri yapan Adnan Çolak’ın dikkatleri üzerine çekerek, “Babamın yerine almaya adayım” mesajı verdiği söyleniyor.
Binlerce yatırımcıyı mağdur eden Mecnur Çolak, hakkındaki hapis cezası nedeniyle Bulgaristan’da yaşıyor.
Babasının izinden giden Adnan Çolak’ın da sonunun pek hayırlı görünmediği ifade ediliyor. Yeni mağduriyetler yaşanmaması için uzmanlar söz konusu hisselere karşı küçük yatırımcıların dikkatli olmalarını öneriyor.

ŞİRKET ORTAKLARI HAKKINDA MANİPÜLASYON SUÇLAMASI

Bu iki şirkette halka açıldıkları gündün bu yana isimleri manipülasyonla anılıyor.
Şirketlerin ortakları da sıkı borsacı SPK haklarında suç duyurusunda bulundu.
2016 yılı aralık ayında 10 isme işlem yasağı getirilmiş ve Hisse brüt takasa alınmıştı. Yine 2016 yılı Haziran ayında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ahmet Can Teoman, Cengiz Yazanel, Gürken Gencerler, Metin Ziya Tansu, Mustafa Sungur, Nihal Kılınç, Osman Turgut Fırat, Önder Bülbüloğlu, Sebahattin Turan, Seda Turan, hakkında 2 yıl işlem yapma yasağı getirmişti. Ayrıca Ahmet Can Teoman, Cengiz Yazanel, Gürken Gencerler, Metin Ziya Tansu, Mustafa Sungur, Nihal Kılınç, Osman Turgut Fırat ve Sebahattin Turan hakkında manipülasyon suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.
Flap Kongre, aynı isimlerin ortağı olduğu halka açık Beyaz Filo’nun da yüzde 16 oranında ortağı konumunda.

Yine Flap Kongre yine yasak

Flap Kongre ortakları hisseleri toplayıp satışa geçti

SPK Kayhan Algur'u Flap'ta yakaladı

Flap hissesinde brüt takas ve 10 kişiye işlem yasağı

Beyaz Filo'ya tedbir getirildi

Beyaz Filo ortağından hisse satış hazırlığı

İsmi manipülasyonla anılan hisse: Beyaz Filo

Beyaz Filo'ya SPK'dan ceza

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)