E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFirari eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü yakalandı---

Firari eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü yakalandı

Firari eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü yakalandı
22 Mayıs 2018 - 10:31 borsagundem.com

Eskişehir'de FETÖ operasyonu... Firari eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven ve eşi yakalandı. Güven, Deniz Baykal ve MHP yöneticilerine kaset komplosu soruşturmasında aranıyordu

FETÖ/PDY'nin "Altın çocuklar" adını verdiği emniyet yapılanmasında üst düzey konumda bulunan firari sanık eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven ve örgüt üyeliğinden aranan eşi eski hakim Sevda Güven, Eskişehir’deki bir alışveriş merkezinde polisin operasyonuyla yakalandı. 

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütünün emniyet yapılanmasında üst düzey konumda olduğu bildirilen ve Ankara 2., 4. ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri'nce "Terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan" aranan kaset kumpasçılarından eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven (48) ve Samsun Sulh Ceza Hakimliği'nce "Terör örgütü üyeliği" suçundan aranan karısı eski hakim Sevda Güven'i (45) kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin otoparkında düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. 

Zeki Güven, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayınlanmasıyla ilgili FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 zanlı hakkında hazırlanan ve Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamedeki şüpheliler arasında yer alıyor. 

Bu arada, elebaşı Fetullah Gülen tarafından örgütün emniyet üst düzey yapılanmasında gelecek vadeden kişiler arasında gördüğünden "Altın çocuklar" içinde bulunduğu bildirilen Zeki Güven’in, birçok usulsüz dinleme ve görüntüleme olayında önemli rol oynadığı, polise yakalanmamak için sürekli kılık ve yer değiştirdiği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat22 Mayıs 2018 16:04

    Şimdi bu alçaklar üzerinden durmadan senaryo üreten boşuna uğraşmayın bunlarla aynı kabı pislettiğiniz ortada! Kimlerin kimlerle işbirliği yaptığı gayet ortada üç kuruşluk mahalle yosmalarına 10 kuruş verirsek burada zırvalamaya devam edecekler! Kendi hallerine bırakmak lazım. Onların da müşterileri o na göre tabi.

  • Bika22 Mayıs 2018 14:43

    FETÖ'nün kaset kumpası üzerinden meydanlarda nutuk atan Erdoğan "Bu özel hayat değil, genel hayat" diyordu. FETÖ'yle paslaşma var !

  • sami22 Mayıs 2018 15:28

    Aynen katılıyorum. Rakip partilerin zayıflaması Erdoğan'ın işine geldiği için bu Fetocuların üzerine gidilmediğini düşünüyorum.

  • ALP22 Mayıs 2018 14:42

    merak etmeyin sizi kanka partileriniz kurtaracak.yeni siyasiler bayağa iştahlı....bi çare bulurlar...sadece 24 haziranı kazanmaları gerekir..

  • Özer22 Mayıs 2018 12:55

    Gelecek vadeden altın çocuk,yazık ki seni yurt dışına kaçıracak kadar "yangında ilk kurtarılacak" kabilinden görmemişler.

  • rufai22 Mayıs 2018 12:01

    kumpas neydi burada? siyasyeler eşlerini aldatıyor, gizli kapaklı yerlerde fingirdeşiyordu. bu mu kumpas

  • Kim İnanır22 Mayıs 2018 12:00

    Neden zamanında yakalanmadı peki? İlle Akp ile anlaşamadıklarından sonramı yakalanmaları gerekiyordu?

  • Hasan S.22 Mayıs 2018 13:03

    elde sihirli değnek var. istediğinde hemen yakalanıyorlar zaten. ve senin suçluları koruduğun 1 ortamda.