E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFinlandiya ve İsveç'ten Türkiye açıklaması---

Finlandiya ve İsveç'ten Türkiye açıklaması

Finlandiya ve İsveç'ten Türkiye açıklaması
19 Mayıs 2022 - 19:38 borsagundem.com

Biden ile görüşen Fin ve İsveçli liderler "Türkiye'nin her türlü endişesini görüşmeye hazırız. NATO müttefiki olarak Türkiye ile görüşmeye hazırız. Türkiye'nin güvenliğine bağlıyız" açıklamasında bulundu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından birçok ülkede oluşan güvenlik kaygılarının ardından, Rusya'nın kuzey batı komşusu Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvurularının yankısı sürüyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın konuğu olarak Beyaz Saray'a gelen iki ülke lideri, Türkiye'nin güvenlik kaygılarını görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö'nün açıklamaları şöyle: "Türkiye'nin her türlü endişesini görüşmeye hazırız. NATO müttefiki olarak Türkiye ile görüşmeye hazırız. Türkiye'nin güvenliğine bağlıyız. Terörü ciddiye alıyoruz ve her türünü kınıyoruz."

İsveç Başbakanı Andersson da şu ifadeleri kullandı: "Her türlü sorunun çözümü için Türkiye dahil tüm NATO üyesi ülkelerle farklı düzeylerde diyalog halindeyiz."

Başkan Biden ise , Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımıyla ilgili resmi süreç için Kongre'ye gerekli bildirimlerde bulunduklarını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında Moskova'ya karşı durmakta Avrupa ve ABD arasındaki işbirliğine övgüde bulunan Biden, iki “büyük demokrasiye” “dünya tarihinin en güçlü en güçlü savunma ittifakına katılmaları” için güçlü destek verdiğini belirtti, "NATO'nun kapısı açık" dedi.

Biden, "NATO'nun tüm şartlarını karşılıyorlar" diyerek, NATO'ya katılan yeni üyelerin hiçbir ulus için tehdit oluşturmadığını ifade etti.

TÜRKİYE'DEN YEŞİL IŞIK YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün gençlerle gerçekleştirdiği Kütüphane Söyleşileri'nde NATO’nun genişlemesiyle ilgili Türkiye'nin yaklaşımına ilişkin konuşmuş ve "NATO bir güvenlik örgütüdür. İçerisinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz. Bu ülkeler PKK ve ve YPG’ye ev sahipliği yapıyor. Biz sokulduğumuz delikten bir daha sokulmayı düşünmüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin hayır diyeceklerini belirterek "NATO’ya Finlandiya ve İsveç’in girmesine hayır diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik, yolumuza bu şekilde devam edeceğiz" demişti.

Erdoğan'dan Finlandiya ve İşveç için net mesaj: Hayır diyeceğiz

 

İsveç ve Finlandiya’ya ikinci veto sinyali

 

Finlandiya ve İsveç resmi olarak NATO’ya üyelik başvurusunu yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran20 Mayıs 2022 00:31

    Bunlar Türkiye nin hiç bir kaygılarını gidermez bu bir İkicisi ise Nato tam bir Komünist ateist putperest hristo karışımı bir örgüt haline getirilmiştir.  Önceki Varşova Paktının misyonunu Nato devir almıştır.  Tabi bütün aldatmacası ve kalleşliği ile Müslümanlığı önce tahrif edip  zihinlerden silmek idrak ve iradesini teslim almak misyonu Nato ya verilmiştir.  Dünya nın hiç bir yerinde Nato hiç bir insani operasyon yapmamıştır. özellikle 1993 ten sonra tam bir zulüm şebekesi haline gelmiştir.  Holywood filmleri ile Dünyayı kandıracağını zan eden bu ahmak takımı güç zehirlenmesi yaşadığı açıktır.  Bir anlamda ise Türkiye ile alay etmekteler güya ister kabul et ister etme gibilerinden!  Adım adım yol ayrımına doğru gitmekteyiz.  

  • xyz20 Mayıs 2022 11:34

    Baran; sen ve senin gibiler ne içiyor. Biz senin gibi esen gürleyeni çok gördük. Örnek rahip olayı, BAE olayı, Suudi Arabistan olayı, Rus uçağı olayı daha bunun gibi olaylarda esip gürlemen daha dün gibi hafızalarda. Hadi ordan trol.

  • Hikmet Özdemir19 Mayıs 2022 22:34

    Türkiyenin NATO üyeliğini senelerdir unutan, ciddiye almayan ABD, Almanya, Ingiltere ve Avrupa Birligi şimdi mi hatirladilar acaba? NATO üyesi olmasina ragmen Patriot füzelerini az gören, F 35 leri iptal eden Amerika şimdi mi hatırladı Türkyenin varlığını ? Üyelik görüşmelerini ciddiye almayıp de facto askıya alan Avrupa Birligi engelleyen Finlandiya ve Almanya´´ya, Türkiyeyinin varlıgını hıssettirmek gerekır. unutmuslardi. Hatirlatmamiz iyi olacak. Ayrica Finlandiyanin Rusyaya olan 1.300 km sinirinin NATO siniri olmasi Nato ülkelerinin güvenliğini nasil daha iyilestirecek iddasını anlamak mümkün değil. Görüşmeler çerçevesinde, AB üyeliginde ilerleme sartı koyulmalı, F 35 meselesi çözülmeli, Ülkemize karsı uygulanan yaptırımların tümü kaldırılmalı!

  • Hehe19 Mayıs 2022 21:40

    Parasi neyse soeyin diyorlar zaten araplarda vermedi o kadar fetos fetos dediler para deyince kostular ama onlarda vermedi Bu arada norves yatirim fonu en son 1.5 trilyon dolardi bildigim

  • baran20 Mayıs 2022 00:20

    Sen bi sus  zeka özürlü!  Kuyruk acın var biliyoruz!  Her gün gebertiyoruz 10 ila 19  adedini!  

  • Beyni göçen adam19 Mayıs 2022 20:38

    Eğitimli gençler birbir gidiyor, beyin göçü hiç olmadığı kadar akp döneminde arttı, ülkede gençlerin hiçbir ümidi kalmadı, akp inşallah tezden giderde belki beyin göçü durur