E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFinlandiya Türkiye'ye 4 yıldır uyguladığı ambargoyu kaldırdı---

Finlandiya Türkiye'ye 4 yıldır uyguladığı ambargoyu kaldırdı

Finlandiya Türkiye'ye 4 yıldır uyguladığı ambargoyu kaldırdı
25 Ocak 2023 - 19:43 borsagundem.com

Finlandiya Savunma Bakanlığı, 2019 yılından bu yana yürürlükte olan "Türkiye'ye askeri teçhizat ihracatı ambargosunu" kaldırıldığını ve satış için lisans verildiğini açıkladı

Finlandiya Savunma Bakanı Mikko Savola, Avrupa ülkelerinin Suriye'deki PKK'ya yönelik terör operasyonu nedeniyle 2019'dan bu yana Türkiye'ye uyguladığı silah ambargosunu bugün kaldırarak Türkiye'ye askeri ihracat izni verdi.

Finlandiya Savunma Bakanlığı, Türkiye'ye askeri malzeme için ilk ticari ihracat lisansını verdiğini açıkladı. Finlandiya, Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonu nedeniyle Ekim 2019'da ihracat lisansını askıya almıştı.

Türkiye'nin şartlarından biriydi

Geçen yıl Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımını ancak Türk savunma sektörü üzerindeki silah ihracatı kısıtlamalarını kaldırmaları halinde onaylayacağını açıklamıştı.

Helsinki yönetiminden gelen geri adım, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı konusunda Türkiye ile yürütülen müzakerelerin, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan Kuran-ı Kerim yakması dahil Türkiye karşıtı protestoların ardından müzakerelerin kilitlendiği girdiği bir dönemde yaşandı.

MGK'dan İsveç ve Finlandiya'ya sert mesajlar

 

ABD'den Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine destek mesajı

 

Türkiye'den İsveç ve Finlandiya kararı: Toplantı iptal edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN26 Ocak 2023 09:24

    TĞRKİYE AKILLI  OLİSANA  BİR  İĞNE BİR ZERRE İÇİN AMBARGO UYGULAYAN ĞLKERE DÖNÜP BAKMA ONLARDAN MAL ALMA,BÜTÜN KAPILARI KAPAT ONLAR KAPINDA SÜRÜNSÜN,PAKİSTAN,ENDONEZYA,TÜRKİYE VE TÜRK CUMHURİYETLERİ  KATILMAK İSTEYEN  DİĞER İSLAM ÜLKELERİ BİR OLUN KENDİNİZ ÜRETİN,HER NİĞMET BİZDE YETERKİ NİMETLERDEN HELVA YAPMAYI BAŞARIN,NASIL İHALAR SİHALAR OLDUYSA DİĞERLERİDE İNŞALLAH OLACAK,YETERKİ  BATININ SATILMIŞ UŞAKLARI İKTİDARA GELMESİN

  • BİR DOST25 Ocak 2023 22:23

    Reis eski notları bir bir açıp burnunuzdan getirip, biz ne mal adamlarımışız dedirtene kadar siz üyeliği unutun da, öbür taraftan Buğday ve gazın vanalarını ele geçirdi, bundan sonra filmi seyredin siz. 

  • Hakan uz25 Ocak 2023 21:11

    Düşdüğümüz hale bak fillandiya bile bize ambargo uyguluyor

  • Micky25 Ocak 2023 21:32

    Fare dağa küsmüş....

  • AHMET ÖZBİLEN25 Ocak 2023 20:44

    RTE kuyruklarından tuttu ki artık gerisi gelecektir.ALLAH başımızdan eksik etmesin.

  • baran26 Ocak 2023 00:12

    Eskiden postal yalayıcıları vardı, şimdi AHMET gibi reisin ayakkabısını yalayanlar türedi.