E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFinlandiya: Türkiye ile müzakereler olumlu seyrediyor---

Finlandiya: Türkiye ile müzakereler olumlu seyrediyor

Finlandiya: Türkiye ile müzakereler olumlu seyrediyor
27 Mayıs 2022 - 22:07 borsagundem.com

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto "Türkiye ile müzakereler olumlu seyrediyor, müzakereler sürecek. Türkiye'nin dile getirdiği (terörle ilgili) konuların çözülebileceğini düşünüyoruz" diye konuştu

Washington'da bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, görüşmenin ardından basın mensuplarına Finlandiya ile İsveç'in NATO sürecini değerlendirdi.

Haavisto, kendisinin de son dönemde iki kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Biz Türkiye dahil tüm NATO üyelerinin endişelerini ciddiye alıyoruz. Şu anda Türkiye ile açık, doğrudan ve yapıcı bir diyalog halinde bu konuları netleştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Haavisto, İsveç ve Finlandiya'dan giden delegasyonların Türkiye'de görüşmeler gerçekleştirdiğini hatırlatarak "Türkiye ile müzakereler olumlu seyrediyor ve bu müzakereler sürecek. Biz, Türkiye'nin de desteklediği NATO'nun açık kapı politikasına güveniyoruz. Türkiye'nin dile getirdiği (PKK ve terörle ilgili) sorunların çözülebileceğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Haavisto, Madrid'de haziran ayında yapılacak NATO Zirvesi'ne kadar Türkiye ile görüşmelerde mesafe kat etmelerinin önemli olacağını sözlerine ekledi.

İbrahim Kalın'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması

 

Finlandiya'dan PKK açıklaması

 

İsveç ve Finlandiya'ya yönelik olası Rus tehlikesi

 

Finlandiya: Türkiye ile ilişkilerimiz daha da güçlenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ28 Mayıs 2022 15:23

    karşınızda abd nin adamları ve dostları kemal meral 6 masa + HDP yok bir dünya lideri RTE ve BAHÇELİ var.iki ülkeyide hayal kırıklığına uğratacaklar.

  • Mucise Reis ;)28 Mayıs 2022 12:35

    Müzakereler olumlu ilerliyor.. Niçin ? zaten saldırgan ve tehditkar silahlı  mücadele ile Türkiye ve komşularımızı silahlı bölücülüğe iten kendileri...Sizler zaten devlet unsuru taşımayan,  insan haklarını tanımayan, kız çocuklarını kullanan, eğitim öğretimi engelleyen, organ ,mafya, ot , tarihi eser vb geçimi bu lana gruplara silah vermeseniz müzakere masası bile kurulmadan işler tıkırında gerçekleşecek. kendileri Rusyadan korkup nato isterken, ortadoğuda korumasız , masum, farkileşmiş ve eğitim alamayan, çocuk askerleri kullanan gruplara para ve silah vermesi nasıl mantık ? senin milletin rusyadan korkuyorda, cephanelik ettiğin bölge insanı nasıl korkusuz yaşasın ?  Fin ve isveç ve diğer devletler Rusya dan titrerken, kendileri açtığı ceset çukurlarından haberi yok mu ? . Sorumlular Türkiye ye iade edilmeli. Bu pisliklerin siyasi düşüncesi olamaz.

  • baran28 Mayıs 2022 09:21

    Merak etme onu biz çözeriz!  Türk Hükümeti ve devleti ne kadar merhametli ki bu terörist şebekesine süre veriyor!  Geleceğiz diyor!  İlan ediyor ki paçasını kurtaran bu itlerin arasına zorla itilen masumlar kendini kurtarsın!  Ancak sabah akşam kan dökmek için eğitim alan bu vampir sürüsüne daha fazla  merhametin çok ama çok yanlış anlaşılacağı açıktır. 

  • Hehe28 Mayıs 2022 08:10

    Yani parada anlasmaya baslmislar