E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFındık yağı fiyatı uçtu---

Fındık yağı fiyatı uçtu

Fındık yağı fiyatı uçtu
11 Aralık 2014 - 06:02 borsagundem.com

5 litrelit fındık yağının fiyatı 46 liradan 89 liraya yükseldi. Fındık yağı üreticisi Altaş: Don vurdu, fındık çok az. Bu da yağ fiyatını etkiledi

Market raflarında fındık yağının fiyatını görenler etikete bir kez daha bakıyor. 40-45 gün önce 5’lik fındık yağı 46 lirayken şimdilerde 89 lira. Hürriyet'teki habere göre Türkiye’nin en büyük fındık yağı üretici Ordulu Çotanak’ın sahiplerinden Sulçuk Altaş “Bu yıl fındık çok az. Bu da yağın fiyatını etkiledi" dedi.

Fındık yağı fiyatları genelde zeytinyağı fiyatları ile paralel bir seviyede seyreder.  Ancak, şimdilerde iki tür yağ arasındaki fiyat farkı makası ciddi ölçüde açılmış durumda. Türkiye’de iç piyasada satılan fındık yağının yüzde 90’ını Ordu’da üretim yapan Çotanak Yağ yapıyor. Kalan yüzde 10’luk kısımda ise Toprak Mahsulleri Ofisi ve Fiskobirlik’in ürettiği yağlar bulunuyor. Kuruluşu 70 yıla dayanan Çotanak markası ise 4 yıldan bu yana Altaş Grup bünyesinde.

FİYAT 4,5 LİRADAN 15 LİRAYA ÇIKTI

Yıllık cirosu 150 milyon TL olan, 140 kadar çalışanı bulunan Altaş Yağ Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Altaş’a, fındık yağı fiyatlarındaki artışın sebebini sorduk. Selçuk Altaş, bugün yaşanan fiyat artışının temelinde 28-29 Mart gecesi yaşanan don olayının olduğuna işaret ederek “O gece yaşanan don, kayısı gibi fındığı da vurdu. 1.1 milyon ton beklenen rekolte 400 bin ton oldu. Hali hazırda piyasaya gelen fındık 300 bin ton. Kalan 100 bin tonda gelecek mi gelmeyecek mi belli değil. Durum böyle olunca kabuklu fındığın fiyatı da arttı. Kilosu 4.5 lira olan fındık 15 liraya çıktı. Bu denli yüksek tüm dengeleri sarstı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)