E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFinansal piyasalarda 2022 nasıl geçti?---

Finansal piyasalarda 2022 nasıl geçti?

Finansal piyasalarda 2022 nasıl geçti?
23 Aralık 2022 - 12:43 borsagundem.com

Dünya ekonomileri, 3 yıl süren Kovid-19 mücadelesinin ardından 2022'de büyük ölçüde normal hayata geri dönse de yüksek enflasyonist ortamın varlığını hissettirmesi ile hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı gerçeğiyle yüzleşti.

Finansal piyasalarda, 2021'den devralınan enflasyonist endişelere ilk çeyrekte Rusya-Ukrayna sAvaşı sonrası ortaya çıkan enerji krizi ve ekonomik belirsizlikler eklenirken, emtia fiyatlarındaki artış ve merkez bankalarının sıkı para politikası adımları oynaklığın yüksek kalmasına neden oldu.

Dünya ekonomileri, 3 yıl süren Kovid-19 mücadelesinin ardından 2022'de büyük ölçüde normal hayata geri dönse de yüksek enflasyonist ortamın varlığını hissettirmesi ile hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı gerçeğiyle yüzleşti. Bu kapsamda daha yılın ilk aylarından itibaren sıkı para politikaları yönünde sinyaller verilirken, Rusya-Ukrayna sAvaşının başlaması ile ortaya çıkan enerji krizi ve karşılıklı yaptırımların ekonomilere yansımaları 2022 boyunca piyasa fiyatlamalarını zorlaştırdı.

HABERİN TAMAMINI OKUAMK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)