E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiFinansal Kiralama: KDV indirimi---

Finansal Kiralama: KDV indirimi

Finansal Kiralama: KDV indirimi
27 Aralık 2011 - 10:02 borsagundem.com

Finansal kiralama ile alınan makine ve teçhizatta KDV oranı %18’den %1’e indirildi

Finansal kiralama ile alınan makine ve teçhizatta KDV oranı %18’den %1’e indirildi. Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu Kararı’na göre 2007 yılında yayımlanan karar tadil edilerek finansal kiralama uygulamalarında %1 KDV oranına tabi mal gruplarının listesi genisletilerek bazı makine ve teçhizatlar da dahil edildi. KDV indirimi Yatırım Tesvik Belgesi sahipleriyle sınırlı tutulurken gelismekte olan öncelikli kalkınma bölgelerinde minimum yatırım tutarı 200 bin TL ve gelismis bölgelerde minimum yatırım tutarı 400 bin TL olarak tespit edilmis olundu. Biz buradan kapsamın daha önce tahmin edilenden daha genis tutuldugunu anlıyoruz. Buna göre kapsam yalnız Mikro KOBI’leri kapsam dısında bırakıyor. Finansal kiralama islem hacmi ve KOBI’lerin de piyasaya yeniden katılımıyla finansal kiralama sirketlerinin marjlarına katkısını tahmin etmek su asamada pek mümkün degil ancak Dernek Baskanı’nın daha önce yaptıgı tahmine göre KDV indiriminin 2012 yılındaki finansal kiralama islemlerine hacim etkisi olarak katkısı %10-15 düzeylerinde olacak.
Halka açık finansal kiralama sirketlerinin haberden olumlu etkilendiği görülüyor. Finansal Kiralama endeksi yüzde 1'in üzerinde primli.
Endekse dahil hisselerin bazılarının seyri ise şöyle: FONKF %8.12, ISFIN %1.80, VAKFN %1.59.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet ışık05 Ocak 2012 21:00

    finasal şirketlerden en çok prim yapacak tahtalrdan GARFACTORİG olacak 2012 yıldız şirketi ayrıca avivasiorta ve bossa da yıldızlar arasında dikkatle takip edniz.