E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarFinansal kargaşada istikrar kripto paralarda---

Finansal kargaşada istikrar kripto paralarda

Finansal kargaşada istikrar kripto paralarda
02 Kasım 2022 - 12:33 borsagundem.com

Ekonomideki gidişatın finans piyasalarına yansıması da olumsuz oluyor. Böyle durumlarda güvenli liman arayan yatırımcılar için kripto paralar öne çıkıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans piyasalarında yaşanan karmaşa ve olumsuz hava etkisini sürdürüyor. Güvenli liman arayışında olan yatırımcılar, piyasanın yönüne dair belirsizlik sürdükçe piyasalardan uzak durmayı tercihe diyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere gçre, olumsuz havanın hakim olduğu piyasalar arasında kripto para piyasaları da yer alıyor. Yıl başından bu yana yüzde 70 oranında düşen kripto paralarda hem piyasa değeri hem de fiyatlamalar düşük seyrediyor. Küçük toparlanma işaretleri verse de, kripto para piyasaları henüz yatırımcıları tam anlamıyla ikna edebilmiş değil.

Yine de finans piyasalarında yaşanan böylesi karmaşık ve belirsiz dönemlerde kripto paraların geleceğe dair güvenli liman oldukları görüşü birçokları tarafından dillendiriliyor. Bunların başında ise ‘CZ’ olarak tanınan Binance CEO’su Changpeng Zhao geliyor.

Dinamik ortamdaki en istikrarlı şey

Decrypt’ten Stephen Graves’in haberine göre, Web Zirvesi'nde (Web Summit) düzenleyiciler, kripto çöküşü ve Elon Musk'ın öngörülemezliği hakkında konuşan Binance CEO'su Changpeng Zhao, Bitcoin'in 69 bin dolar seviyesinden yaklaşık 20 bin dolar seviyelerine düşerek yüzde 70'in üzerinde değer kaybettiği kripto çöküşüne rağmen, kripto para biriminin ‘muhtemelen bu çok dinamik ortamdaki tek istikrarlı şey’ olduğunu savundu.

Lizbon'da konuşan Zhao, “Kripto fiyatları değişken olsa da, teknolojiye ve kripto para birimlerinin temellerine bakarsanız, sınırlı arz başta olmak üzere hiçbir şeyin değişmediğini görürsünüz” dedi. Zhao, bu kargaşa ortamında teknoloji açısından kripto paraların en istikrarlı yatırım aracı olduğunu da sözlerine ekledi.

ABD düzenleyicileri oldukça iyi

Zhao ayrıca mevcut kripto düzenleme durumunu da tartışmaya açtı. Fransa, İspanya Bahreyn ve Abu Dabi bölgelerindeki düzenleyicileri ‘akıllı’ olarak nitelendiren CZ, “Aslında, ABD düzenleyicileri oldukça iyi” diyerek ülkedeki kripto borsalarına yönelik bankacılık desteği seviyesinden memnun olduğunu da belirtti.

ABD'deki kripto borsalarının otomatik takas odası protokolünü kullanarak kullanıcı müdahalesi olmadan her ay otomatik olarak kullanıcıların banka hesabından para düşebileceğini söyledi. CZ, “Dünyanın diğer bölgelerinde henüz bu düzeyde bankacılık desteği alamıyoruz” dedi.

Bununla birlikte, ABD düzenleyicilerinin, türev ürünler gibi ürün tekliflerinde daha kısıtlayıcı olduğunu kabul eden CZ, “Çok az kişinin lisansı var” diye ekledi.

Elon Musk tahmine edilmesi zor biri

Binance'in Elon Musk'ın sosyal medya platformu Twitter'ı satın alması için yaptığı 500 milyon dolarlık yatırımla ilgili olarak ise Zhao, bunun ifade özgürlüğü adına yapıldığının altını çizdi. CZ, Binance'in amacının para özgürlüğünün artırılmasına yardımcı olmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Musk'ın Twitter doğrulaması için aylık 8 dolarlık ücret planını öğrendiğini belirten CZ, “Elon Musk muhtemelen benim için tahmin etmesi oldukça zor bir adam” şeklinde konuştu.

Zhao, "Elon'un kontrolü altındayken, yeni özelliklerin kullanıma sunulma hızının çok, çok daha hızlı olmasını bekliyorum” diye ekledi ve “Bu özelliklerin hepsi kalıcı olmayacak” diye de uyardı.

Zincir market, kripto ile ödemeye geçiyor

 

Kripto 1 trilyon dolar desteğinde tutunabilecek mi?

 

Warren Buffett kriptoya arka kapıdan mı giriyor?

 

Kripto kışı sona mı eriyor?

 

Kadın yatırımcıların ilk tercihi kripto paralar

 

Kriptoda balina etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)02 Kasım 2022 14:00

    kriptolara algı vergi demeye başladılar.. Ciddi manada kriptodan kaçan Tl ye dönen paralar ortalıkda usd yi istenmeyen durumalara çekebilir. Tl yi bırakıp yurtdışında usd ye dönerek çıkan paralar, yurt dışı borsalarda usd üzerinden işlemlerin yolunu açar. Şimdi TC vergi gelecek deniyor, unutulmasın ki bu sisteme yurtdışında yabancı borsalar üzerinden başlayan yol gösterici insanlar var. Bir çoğu hala yabancı borsalarda çalışıyor. TC nin alacağı karar önemli. Bir ters durumda büyük sermayeleri Tl hesapların boşalması yabancı usd lere geçişlerde usd alarak gidişleri tekikler. Bir çok yazılım, gelişim, geleceği dizayn eden sistemlerde farklı vergisiz ülkelere gideecktir. Merkezlerin gelişi orada olacaktır.