E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFinans dehasından Bitcoin uyarısı---

Finans dehasından Bitcoin uyarısı

Finans dehasından Bitcoin uyarısı
15 Temmuz 2021 - 13:37 borsagundem.com

Olasılık ve belirsizlik sorunlarıyla ilgilenen, Lübnanlı-Amerikalı matematiksel istatistikçi, trader ve risk analisti olan Nicholas Taleb, Bitcoin'in enflasyona karşı koruma sağlamadığını ileri sürdü.

Bitcoin (BTC) para birimi hakkında daha önce olumlu yorum yapan "The Black Swan" kitabının yazarı olan finans profesörü, görüşünü değiştirdi.

13 Temmuz tarihinde CNBC tarafından paylaşılan habere göre Prof. Nassim Nicholas Taleb, yayımladığı son makalesinde Bitcoin'in ne enflasyona karşı koruduğunu, ne de güvenli liman sayılabilecek bir yatırım olduğunu söyledi.

"Tarih boyunca çok az finansal varlık Bitcoin kadar kırılgan olmuştur" yorumunu yapan Taleb, daha önce yaptığı yorumlarda en büyük kripto para birimi hakkında pozitif görüş bildirmişti.

Haberde, 2018 yılında satışa çıkan "The Bitcoin Standart" isimli kitabın önsözünde "ilk organik para birimi" olarak tanımladığı kripto para birimini, hükümetlerin finansal kontrol gücüne karşı bir "sigorta" olduğunu savunduğu bilgisi verildi.

Şimdilerde Bitcoin'e olan inancını kaybettiğini aktaran Taleb, "Bitcoin, Currencies and Fragility" isimli makalesinde en büyük kripto para biriminin değerini "sıfır" olarak tanımladı. Taleb'in görüşüne göre, Bitcoin'in bir değeri olabilmesi için düzenli biçimde ilgi görmesi gerekiyor.

Altın ve değerli metallerin ilgi görmese dahi değerli kalabildiğini savunan Taleb, Mart 2020'de Bitcoin fiyatındaki aşırı düşüşün ardından toparlansa da, "sistemik riske karşı finansal koruma aracı biçiminde kullanılamayacağını" savundu.

Taleb'e göre, bölgesel internet kesintisi veya mali tablolarda beklenmedik bir gerilemenin yaşanması durumunda Bitcoin fiyatının ne olacağı konusunun belirsizliğinden dem vurdu.

Bitcoin fiyatının "yüzde 60 ila 100 arasında oynamasının" mümkün olduğunu söyleyen profesör, kripto para biriminin itibari (fiat) para gibi olabilmesi için istikrar elde etmesi ve yaygınlığının artması gerektiğini hatırlattı.

Buna karşın, enflasyona karşı korunma için Bitcoin'e yatırım yapan Paul Tudor Jones gibi büyük yatırımcılar da yok değil.

Bitcoin yükselirken, dolar geriliyor

'Bitcoin için tek yön yukarı'

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Canan Cürebal karlı16 Temmuz 2021 16:46

    Bu konuda kimse bişey bilmiyor bitcoin düşerken olumsuz haberler yapılıyor artarken olumlu haber her yerde yüksekten alanlar beklesin her şey tekrar olumluya dönecek ne kadar bekletcekler bilmiyorum ama beklicez.artarken olumlu şeyler söylemiş kitap bile yapmış dönek

  • Mehmet15 Temmuz 2021 20:10

    Ne alaka bi yorum. Enflasyon nere bitcoin nere...

  • Altümsek15 Temmuz 2021 18:49

    Tl koruyor enflasyon a karşı bitcoın korumaz hahahsss