E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFilistin, ABD ile barış görüşmelerini askıya aldı---

Filistin, ABD ile barış görüşmelerini askıya aldı

Filistin, ABD ile barış görüşmelerini askıya aldı
08 Aralık 2017 - 22:13 borsagundem.com

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, ABD ile barış görüşmelerini askıya aldıklarını belirterek, "ABD tarafıyla barış süreciyle ilgili görüşen her Filistinli, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını tanımış demektir" şeklinde konuştu

FKÖ Genel Sekreteri Saib Ureykat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABDtarafıyla, barış süreciyle ilgili görüşen her Filistinli, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını tanımış demektir. Dolayısıyla ABD, Kudüs kararından dönene kadar barış süreciyle ilgili görüşme olmayacaktır.” ifadesini kullandı.

Ureykat, daha önce de ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararına dair "ABD bu kararla barış görüşmelerindeki rolüne son vermiştir." açıklamasında bulunmuştu.

ABD: YENİ 'BARIŞ PLANI' ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
ABD yönetiminin Kudüs kararının ardından, BM Güvenlik Kurulu acil olarak toplandı. 

ABD’nin BM Büyükelçisi Nikki Haley, “Karar şüpheleri ve soru işaretlerini artırabilir ancak ABD hiç olmadığı kadar barış vaat ediyor ve bu hedefimize her zamankinden daha yakınız” dedi. 

Haley, diğer ülkelere ‘açıklamalarının ve eylemlerinin tonunu düşürme’ çağrısı yaparken, Trump’ın duyurusunu 'şiddet bahanesi' olarak kullananların ise ‘barış için uygun olmayan ortaklar’ olduğunu belirtti. 

Trump yönetiminin yeni bir ‘barış planı’ üzerinde çalıştığını da söyleyen Haley bu konuda ise bir detay vermedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)