E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFilenin Sultanları çeyrek finalde---

Filenin Sultanları çeyrek finalde

Filenin Sultanları çeyrek finalde
29 Eylül 2015 - 00:34 borsagundem.com

Kadınlar Avrupa Şampiyonası B Grubu son maçında Belçika'ya set vermeyen A Milli Kadın Voleybol Takımı çeyrek finalist oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Kadınlar Avrupa Şampiyonası B Grubu son maçında Belçika’yı 3-0 yenerek, çeyrek finale yükseldi.

Türkiye, Hollanda ve Belçika’nın ev sahipliğinde 29’uncusu gerçekleştirilen turnuvanın üçüncü maçında ev sahibi ekiple Anvers kentinde karşılaştı.

Mücadelenin ilk setine tutuk başlayan Türkiye, bir ara 6-3 yenik duruma düşmesine rağmen Polen’in etkili servisleri sonrası kazandığı sayılarla ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Moladan sonra da üstünlüğünü sürdüren milliler, Polen ve Kübra’nın başarılı savunmalarının yanı sıra Neriman ve Gözde’nin sayılarıyla ikinci teknik molaya 16-12’lik üstünlükle gitti. Setin kalan bölümlerinde istediği oyunu sahaya yansıtan ve Naz ile Eda’nın başarılı savunmalarıyla Belçika’yı durdurmayı başaran “Filenin Sultanları”, ilk seti 25-18 kazandı.

Milliler ikinci sete de iyi başladı. Türkiye bu setin ilk bölümünde bireysel hatalara karşın özellikle Neriman, Kübra ve Eda’nın sayılarıyla ilk teknik molayı 8-7 önde tamamladı. Belçika’nın moladan sonra aldığı sayılarla farkı kapatmaya çalışmasına karşın Türkiye, Neriman, Naz ve Eda’nın sayılarıyla ikinci teknik molayı 16-11 önde tamamladı. Molanın ardından Gözde ve Kübra’nın etkili blokları ve sayılarıyla farkı iyice açan milliler, ikinci seti de 25-17 kazanarak maçta 2-0 önce geçti.

Maçın son setinin ilk bölümüne de hızlı başlayan Türkiye, Neriman ve Kübra’nın başarılı oyunu sonunda aldığı sayılarla ilk teknik molayı 8-2 önde bitirdi. Neriman, Eda ve Kübra’nın sayılarıyla bu sette farkı koruyan Türkiye, ikinci teknik molaya ise 16-7 üstün girdi. Etkili oyununu maçın son bölümlerine de taşıyan Türkiye, Neriman, Polen, Eda ve Naz’ın sayılarıyla son seti 25-16, maçı ise 3-0 kazandı.

Ev sahibi Belçika’yı yenerek B Grubu’nu lider tamamlayan Türkiye, çeyrek finale yükseldi.

Ay-yıldızlı ekip, çeyrek finalde D Grubu’nun üçüncüsü Almanya ve B Grubu’nun üçüncüsü Macaristan arasında oynanacak play-off maçının galibiyle 1 Ekim Perşembe günü Belçika’nın Anvers kentinde karşılaşacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)