E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFikri Işık'tan işverene mesaj---

Fikri Işık'tan işverene mesaj

Fikri Işık'tan işverene mesaj
01 Aralık 2015 - 05:58 borsagundem.com

Bakan Fikri Işık, asgari ücret artışında işverenin yükünü hafifletecek adımlar atılacağı mesajını verdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, asgari ücret artışında işverenle birlikte hareket ederek yükü hafifletme tarafında etkili adımlar atılacağının mesajını verdi.

Işık, şunları kaydetti:
“Asgari ücretle çalışan normalde toplam imalat sanayinde çalışan yüzde 28.1’i, hatta bu rakamın içerisinde asgari ücretten daha fazla ücret alıp işverenin asgari ücret üzerinden gösterdiği insanlar da var. Dolayısıyla maksimum yüzde 28’i asgari ücretle çalışıyor ve bu asgari ücretin artışını tüm yükü işverene bırakılmış olsa dahi bakanlık olarak yaptığımız çalışmada vergi öncesi karlılık yüzde 4.5’tan yüzde 3.5’un altına düşmüyor. Yani maksimum yüzde 21 kar kaybı oluyor. Hükümet olarak biz işvereni yalnız bırakmamaya, özellikle rekabette zorlanan sektörlerdeki işverenin üzerindeki yükün bir kısmını almaya gayret edeceğiz. Ama çok böyle yandık, bittik durumu yok. Her halükarda bu asgari ücret  artışının Türkiye’deki istihdamı azaltmaması ve işsizliğin artmaması,  sektörlerimizin rekabet gücünü olumsuz etkilememesi içinde elimizden gelen  tedbirleri alacağız.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)