E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFikret Orman'dan Lyon Başkanı'na sert sözler---

Fikret Orman'dan Lyon Başkanı'na sert sözler

Fikret Orman'dan Lyon Başkanı'na sert sözler
15 Nisan 2017 - 15:42 borsagundem.com

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Divan Kurulu'ndaki konuşmalarının ardından Lyon maçında çıkan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

İşte Fikret Orman şunları söyledi:
"TÜRKİYE'NİN TEK BÜYÜĞÜYÜZ"
"Türkiye'nin tek büyüğü artık Beşiktaş" diye biz değil, gazeteler söylüyor. Biz Lyon'u burada da yeneceğiz. Biz onları geçeceğiz. Beşiktaş birlik içerisindedir. Bizim tek sevdamız var Beşiktaş. Bizim şahsi bir sevdamız yok. Asil değiliz biz, vekiliz. Beşiktaş'ın büyüklüğünü Beşiktaş değil,
"AYAK OYUNLARI YAPMASINLAR"
Lyon bile kabul ediyor. Lyon para kazanmak için taraftara bilet sattı..Şimdi oradaki mevzuyu bize fatura etmek istiyorlar. Korkmayın gelin. Burası bizim evimiz.Buraya gelsinler ve maçlarını izlesinler. Bize öyle ayak oyunları yapmasınlar. Ligde 5 puan öndeyiz..Avrupa Ligi'nde devam ediyoruz..Basketbol,hentbol..Neyi pay edemiyorsunuz" Fikret Orman, Divan Kurulu'nun ardından Lyon maçında çıkan olaylarla basın toplantısı düzenledi. Toplantı, Lyon maçı öncesinde çıkan olayların video görüntüsü ile başladı.
Lyonun derdi belli oldu Beşiktaşlı taraftarları suçladılarLyon'un derdi belli oldu! Beşiktaşlı taraftarları suçladılar
Orman'ın açıklamaları şöyle;
LYON ORGANİZE OLMUŞ
Bu olaylar başlamadan evveli yüzeleri maskeli kişiler var. Olaylar, Lyon kulübünün Türk taraftarları satmış olduğu taraftara saldırı olarak başladı. Kar maskeli arkadaşlar Lyon kulübü başkanı ile açıklama yapan insanlar. Lyon kulübü organize olmuş. Talebimiz olmadığı halde Lyon yönetimi 17-18 bin bilet sattı. Biz de bilet satışından haberimiz olmadığını UEFA'ya bildirdik. Lyon kulübü, taraftarımızdan para kazanmak istemiş. Bizim biletlerimizden 1 milyon euro hasılat elde etmişler. Türkiye'de sahaya inilse ne algılanırdı?

LYON BAŞKANI TAKIMINA GÜVENMİYOR
İstanbul'daki maç taraftarsız oynansın diyorlar. Bunu spor ahlakıyla, spor yöneticliğiyle bir alakası yoktur. Maç Vodafone Arena'da oynanmadıki. Stadımıza Potekiz taraftarı, İsrail tarafatrı geldi hiçbir sorun çıkmadı. Vodafone Arena'da taraftarıyla bütünleşmiş Beşiktaş'ı yenemeyecekleri düşüncesi yerleşmiş Lyon Başkanı'na. Takımına güvenmiyor. Bu olaylar bizim stadımızda olsaydı sorumlusu bizdik. Fransa'da çıkan olayların yüzde 5'i bizde olsa dünya ayağa kalkardı.
Lyondan flaş karar İstanbula gitmeyin...Lyon'dan flaş karar! İstanbul'a gitmeyin...
LYON'U EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ
UEFA'ya merdiven boşluklarını doldurma ve 6 tane meşale yakma nedeniyle sevk edildik. Başka bir sıkıntımız yok. Biz iyi bir evsahibiyiz. Onları iyi bir şekilde ağırlayacağız. Buradan tarafatrımıza da sesleniyorum: lütfen bizi temsil ettiklerini unutmasınlar ve kulübü desteklemeye devam etsinler. Spor Bakanı aradı "devlet olarak gerekeni yaparız" dedi. Biz 3 tane forma seçiyoruz. Deplasmana gittiğimizde ilk seçim hakkı ev sahibi takıma ait. Ondan sonraki formayı da UEFA seçiyor. Biz buna itirazda bulunamıyoruz. Forma üzerinde Beşiktaş amblemi var. Hangi formayla çıkarsak çıkalım formamız kutsaldır.
FABRİ KENDİNİ AFFETTİRECEK
Fabri çok iyi bir profesyonel ve herkesins evdiği bir isim. Hatanın en çok sırıttığı yer kale. Fabri'nin perşembe günü kurtaracağı toplarla kendisini affettireceğini düşünüyorum.Bizim hiçbir endişemiz yok. Bri tek endişem Beşiktaş'ın tansiyonunu yükselterek maçta istenmeyen şeylerin olması. Rakiplerimiz Beşiktaş maçlarında tansiyonu yükselterek oynamaya alıştı çünkü. Biz sadece sahamızda maç yapmak istiyoruz. Onların yaptığı şeylerden biz sorumlu tutulamayız.Türkiye'de saha dışında oyun oynayan görmüştüm ama yurt dışında ilk kez gördüm. Bu Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş mevzusu değil. Lobiniz olmadığında çok daha fazla etkileniyorsunuz.
UEFA KUPASIN'NI KAZANMAK İSTİYORUZ
Biz futbolu sahada oynuyoruz. Ağzımızla oynamıyoruz. Ağzıyla oynayanlara cevabı sahada veriyoruz. Lyon kulübünün Beşiktaş taraftarına bilet satma işini bilerek yapıp olayı provoke ettiğini söyleyemem. Orada Fenerbahçeli de var, Galatasaraylı da var. Biz nasıl organize edelim? Biz UEFA Kupası'nı istiyoruz. Alabilir miyiz? Alabiliriz. İyi bir skorla Lyon'dan döndük. 42.000 kişiyle biz bunları eleriz. Lyon taraftarı gelebilir, hiç bir endişem yok. İlave güvenlik de olmaz. Lyon için 200 VIP, bir de deplasman tribünü kontenjanı var. Kullanmak isterlerse kullanırlar, kullanmazlarsa biz kullanırız. Lyon'dan loca aldık biz. Tanesine 24 bin dolar ödedik. Olaylar başlayana kadar her şey iyiydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego16 Nisan 2017 07:45

    Türkiye'nin tek büyüğüymüş. Ulan nerede büyük, en çok şampiyon Beşiktaş mı oldu en çok müzesinde kupa onunmu. Kaç kere Avrupa kupası aldı. Bir kere senin olduğun yerde büyüklük olabilirmi. Senin ne kadar kişilikli!!!!! Olduğunu çıkan tapelerden biliyoruz. Yalamaların olduğu yerde büyüklükten bahsedilmez