E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivFiat Türkiye'deki üretimi İspanya'ya kaydırıyor---

Fiat Türkiye'deki üretimi İspanya'ya kaydırıyor

Fiat Türkiye'deki üretimi İspanya'ya kaydırıyor
07 Haziran 2022 - 08:42 borsagundem.com

Ülkemizde özellikle geniş ailelerin ilk tercihi haline gelen Fiat Doblo, modelini artık Türkiye'de üretmeyecek. Stellantis grubu yeni Doblo modelinin İspanya'daki Vigo fabrikasında üretileceğini açıkladı.

Ticari araçların göz bebeği Fiat Doblo modelinin üretimi artık Bursa'da yapılmayacak. 22 yıldır Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretilen Fiat Doblo'nun hafif ticari modeli, bundan sonra İspanya'da üretilecek.


TOFAŞ'tan Fiat Doblo üretimine ilişkin yapılan açıklamada,"Fiat tarafından, 6 Haziran'da basın açıklamasıyla Yeni Fiat Doblo modelinin, Stellantis'in İspanya'daki Vigo fabrikasında üretileceği kamuoyuyla paylaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.


Dünya'nın haberine göre Tofaş, aracın üretiminin 2023 sonuna kadar uzatılmasını talep edecek.
TOFAŞ'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Yeni Fiat Doblo modelinin, Stellantis'in İspanya'daki Vigo fabrikasında üretileceğinin kamuoyu ile paylaşıldığı aktarıldı.


Konuya ilişkin Fiat tarafından bugün basın duyurusu yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Diğer taraftan, 23 Ekim 2020 tarihli şirketimiz özel durum açıklamasında 2022 yılı sonuna kadar TOFAŞ fabrikasında devam edeceği açıklanan mevcut Fiat Doblo modelinin üretiminin ihracat pazarlarından gelen talep doğrultusunda Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 yıl sonuna kadar uzatılması dahil, Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünler konusundaki çalışmalar ve değerlendirmeler devam etmekte olup, kesinleşen önemli bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

 
Öte yandan, Fiat Doblo modeli 2000 yılından beri Türkiye'de üretiliyordu.
Ticari amaçla da birçok sektörde panelvan şekli ile bildiğimiz Cargo tipi Doblolar da tercih ediliyor.
Özellikle geniş ailelerin ve eniştelerin tercih ettiği Fiat Doblo gerek iç hacim genişliği gerek bagaj kapasitesi yönünden bizlere kolaylık sağlamakla hafızalara kazınmış durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan07 Haziran 2022 12:11

    Bizi kıskandıkları için oluyor hep bunlar. Ne demiş değerli bir bakan  fakirden alıp zengine veriyoruz 

  • Mucise Reis ;)07 Haziran 2022 12:06

    Aynı durum Haberleşmede var. Zaten TC de bunu dilegeirmişlerdi. şimdi internet sistemleri atıyorum 10 G geldi diyelim. şimdi Aynı sistemi ABd ye kur attım 50 milyon usd. 80 milyon kişiden 50 milyon usd kazandın 1 yılda kar... aynı cihazı almanyaya kur 50 milyon usd masra, 1 yılda 50 milyon usd kazandın sonrası kar... 50 milyon usd son teknolojı Türkiyeye 50 milyon usd kur... sıfır makına ambalajlı fiyatı maliyeti 50 milyon usd... Türkiye Tl ezik olduğu için 17 tl.. Abonelerin alım gücü düşük, fakir, gelir düşük , kullanım az 5 yılda makınanın maliyetini çıkartamazsın... yani Türkiye bu ekonomik program ile aslında 2, el , 3 el makinalar ile gelişmeye çalışsa da ciddi manada zarar edecektir... Farklı ekonomik vizyonlar söz konusu...  Bu alanda ciddi devlet birimleri diyalog ve toplantılar ile görüş alıp/vermeli. Bu konular önemli.. kim yetkili ilgileniyor ? araştırmalar var ? sektörler araştırılıyor ? :D

  • belirsizlik07 Haziran 2022 11:49

    Türkiye ye reel yabancı yatırımcı gelmiyor gelenler gidiyor. Sadece finansal varlıkları alıyorlar bankaları alıyorlar. Niye..  Akp nin tek doğru yatırımı köprü ve otoyollar oldu o da paralı dostum müteahhitler kazandı . Vatandaşın hgs hesabında para yoksa anında yüzde 400 mü 500 yüz mü cezayı yapıştırıyor. yahu vatandaş diyelim ki 1 ay sonra ödeyecek yoookkkk. yüzde 400 cezalı ödeyeceksin. kimse de dur demiyor iyi mi. adalet ve kalkınma böyle bir şey.

  • Mucise Reis ;)07 Haziran 2022 11:43

    Türkiye mesela, TL çok değersizleşti. Bu ülkeye euro yatımla makınalar geldiğinde o kadar  pahalı ki TL/euro paritesi 17 kat farklı... Adamalr kendi merkez ülkelerinden son teknolojı sistemler getirdiğinde 2022-2023 model sistemsel cihazlar, TL ülkesinde çok çok çok pahalı kalıyor. Bu model cihazların yatırım bakım onarım sistem güvenliği gelişimi, TL olarak kazanılan bu ülkede maliyeti karşılamaz oluyor. Geleceğe dahir ? işareti olan TL ve ekonomi programı belirsiz kabul edilip, yeni 2023 cihaz, makına, yazılım, sistemsel robotlar vb maliyetini TL ülkede karşılamıyor... çünkü Tl 17 kat ezik durumda... Bu nedenden dolayı, eski tip makınalar, ezki modeller, geri kalmış 2.3. ele düşen sistemler böyle ülkelere gitmeli deniyor... aynı yatırım farklı euro kazanan ülkelere kayıyor. Bu çok önemli.  Var olan üretimler bile ilkel kalacak. 2023-4-5-6-7-8 vb projelerde devre dışı kalacak ... Allah yardımcımız olsun...maliyeti kurtarmayan satışlar düşük gelir TL, makınalar euro usd..

  • Volkan07 Haziran 2022 11:23

    Stelantis firması Fiat, Alfa Romeo, Opel, Peugeot, Citroen vs çok markayı birleştirdi. Bence TOASO'yu devir almak istiyorlar fiyatı daha ucuz olsun diye Doblo'yu İspanya'ya kaydırdılar. Şu an Stelantis en büyük 3. firma olmuş, bir çok ülkede fabrikası var ama en cazip üretim yeri aslında Türkiye ve Brezilya olmalı. Koç Holding ve Stelantis %37,5'er pay ile ortak, %25 halka açık.

  • Pala07 Haziran 2022 09:17

    Zamlanir

  • Swko 07 Haziran 2022 09:15

    Türkiye bu petrolü uzaydan mı getiriyor. Yanıbaşında İran azarbaycan ırak var

  • Mucise Reis ;)07 Haziran 2022 11:45

    Lozan anlaşması süresi doluyor 100 yol :D ondan sonra çıkartıcaz kuyulardan :D ...  ( Hep bu cevabı vermek istedim. Ne rahatmış yaa.. Çözdük bir kerede sorunun cevabını bulup ahaha ..Ne kadar rahat atıyorsun bir cavap yalan olay bitiyor )