E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFiat Chrysler ve Renault hisseleri birleşme haberiyle yükseldi---

Fiat Chrysler ve Renault hisseleri birleşme haberiyle yükseldi

Fiat Chrysler ve Renault hisseleri birleşme haberiyle yükseldi
27 Mayıs 2019 - 14:12 borsagundem.com

Fiat Chrysler’in Gropue Renault’ya bir birleşme önerisi yaptığına ilişkin haberlerin ardından, iki firmanın da hisseleri değer kazandı.

Fiat Chrysler’in Gropue Renault’ya bir birleşme önerisi yaptığına ilişkin haberlerin ardından, iki firmanın da hisseleri değer kazandı.

Fiat Chrysler, Pazartesi günü piyasa açılışı öncesinde Groupe Renault’ya bir birleşme önerisi ilettiğini duyurmuş ve Renault da, önerinin alındığını ve gün içinde firmanın yönetim kurulunda görüşüleceğini açıklamıştı.

Fiat Crysler'in birleşme önerisi gerçekleşirse, dünyanın en büyük üçüncü küresel orijinal otomotiv üreticisi oluşturulmuş olacak. Önerilen ortaklığın hisseleri, Fiat Crysler ve Groupe Reanult arasında, Hollanda'da kurulacak halka açık bir holding şirketi altında eşit bir şekilde paylaştırılacak.

FCA açıklamasında, "Geniş kapsamlı ve birbirini tamamlayıcı marka portföyü lüksten ana segmente kadar tüm piyasayı kapsamına alacak" denildi. Açıklamada ayrıca, birleşme sonucu hiçbir fabrikanın kapanmayacağının altı çizildi. Açıklamalar ardından Renault hisseleri yüzde 14.77 ve Fiat Chrysler hisseleri yüzde 11.12 yükseldi.
 

Renault ve Fiat Chrysler ortaklık görüşmeleri yürütüyorlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan28 Mayıs 2019 05:24

    Peugeot Citroen grubunun Opel hamlesi  Renault ve Fiat için tehdit oluşturuyordu. Dünyada 100 milyon kadar otomobil ve hafif ticari araç üretiliyor, burada söz sahibi olmak için yılllık 10 milyon barajını geçmek gerekir. Türkiye nüfus ve ekonomi olarak dünyanın %1 -%1,5 u sayılır, bizim de söz sahibi olmamız için otomotiv üretiminde 1.5 milyon altına düşmememiz gerekir.

  • Bika27 Mayıs 2019 18:46

    Küresel oyuncular bile  tek başlarına ayakta kalmakta zorlanacaklarını anladılar ki birleşmeye gidiyorlar.

  • DarkNight27 Mayıs 2019 14:57

    Yerli Araba ne durumu da ? Bizim de bir markamiz olacak mi ?