E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ'yü ihbar edene casus suçlaması---

FETÖ'yü ihbar edene casus suçlaması

FETÖ'yü ihbar edene casus suçlaması
25 Haziran 2020 - 08:23 borsagundem.com

Almanya’nın terörist sayılan ya da izlemeye alınan örgütler listesinde FETÖ yine yer almadı. FETÖ ya da PKK’lıları ihbar edenlere ise casusluk suçlamasıyla dava açılıyor.

Alman iç güvenlik servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın “izlemeye alınan ya da terörist ilan edilen örgütler, ülkeler” listesi açıklandı. Raporda, terör örgütü PKK geniş yer aldı ve “Bu örgüt, ikili bir strateji uyguluyor. Bir yandan terör eylemlerine başvurulurken, şehirlerde de barışçıl bir strateji izleyen organları var” denildi. PKK'nın geçen yıl Almanya'da 10 milyon Euro'dan fazla para topladığı da belirtildi.

TÜRKİYE DE "İZLENEN ÜLKE"
Ancak raporda FETÖ yine yer almadı. Yerine, FETÖ'yü izleyen Türkler'in davranışları raporlandı. Raporda Türkiye ise “istihbarat faaliyeti yürüttüğü için izlenen ülkeler” sınıfında yer aldı.

Almanya'da bir süredir PKK ya da FETÖ'cüleri bulup Türkiye'ye ihbar edenlere ‘casusluk'tan dava açılıyor. Hatta, Türk Bayrağı'nı yakan bir PKK yandaşını ihbar eden, Kuzey Ren Vestfalya'daki bir Türk'e soruşturma başlatıldı.

PKK, AVRUPA'YI ÜS OLARAK KULLANIYOR
Avrupa Polis Teşkilatı Europol'ün her yıl yayımladığı “Avrupa Birliği Terörizm Durumu ve Trendi 2020 Raporu”nda bölücü terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki faaliyetleri gözler önüne serildi. Raporda, PKK'nın kıtayı adeta ihtiyaçlarını karşılamak için bir üs olarak kullandığı belirtildi. Terör örgütünün en etkin olduğu ülkeler Belçika, Almanya, İsviçre, Fransa ve Avusturya olarak sıralandı. Örgütün Romanya ve Macaristan gibi birçok Avrupa ülkesinde de para topladığı vurgulandı. Raporda ayrıca DHKP-C'nin de Avrupa'da kurduğu yapılanma ile Türkiye'deki faaliyetleri için silah, malzeme ve para tedarik ettiği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim25 Haziran 2020 16:34

    Can Dandır ve fetocu  pkk lı  ..çler   son kullanma tarihine kadar orada bakımları yapılıp  kullanıma sunulacak!  Türkiye de malum chp de bunlara sac ayağı olmaya devam edecek.  Ta ki bütün rezillikleri ortaya çıkıp kendilerini imha edene kadar!  Çok uzak zan etmeyin. 

  • BİR DOST25 Haziran 2020 11:39

    Mit tırlarını ihbar edene ödül, FETÖ'nün bit yavrularını ihbar edene suçlama.. Az şeref yoksunu değilsiniz. Bu durum Almanya'ya kaçanların ve ülkemizdeki bit yavrularının kimin hesabına çalıştığını teyit ediyor.