E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ’nün Bank Asya paniği---

FETÖ’nün Bank Asya paniği

FETÖ’nün Bank Asya paniği
20 Temmuz 2017 - 17:57 borsagundem.com

İddianamede ortaya çıktı: FETÖ, BDDK'ya sızıp Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesini engellemeye çalıştı!

FETÖ'nün BDDK'daki 'usulsüz sorgulama' iddianamesinde şüpheli Oktay Çolak'ın daha sonra katılım bankalarından sorumlu daire başkan vekilliğine getirildiği, burada da örgüte ait Bank Asya'yla ilgili işlemleri takip ettiği ve örgütün finans ayağıyla ilgili tüm kurum işlemleri örgüte sızdırılarak TMSF'ye devredilmesinin engellenmek istendiği anlatıldı.

İstanbul Terör ve örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Oktay Çolak'ın BDDK'da bankalar yeminli murakıbı, denetimden sorumlu 3. daire başkanı ve katılım bankalarından sorumlu daire başkan vekili olarak görev yaptığı belirtildi.

Şüpheli Çolak'ın başkanlığını yaptığı dairede denetim yapan başmurakıp, murakıp ve murakıp yardımcılarını görevlendirme, sevk ve idare etme, çalışmalarını ve hazırladıkları raporları denetleme yetkisine sahip olduğu anlatılan iddianamede, şüphelinin bu yetkisini ve görevinin gereğini, kamu görevlisi sorumluluğuyla yerine getirmediği, FETÖ/PDY'nin amacı dogğrultusunda örgüt mensubu denetim personelinin usulsüz sorgu yapmasına, gerçeğe aykırı rapor düzenlemesine ve düzenledikleri rapor ve belgeleri örgütün amacı doğrultusunda BDDK ve Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti aleyhine ulusal ve uluslararası kamuoyunda olumsuz algı ve baskı oluşturmak üzere örgüte ait yayın organlarına sızdırmalarını sağladığı vurgulandı.

BANK ASYA'NIN TMSF'YE DEVRİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

İddianamede şüpheli Çolak'ın daha sonra katılım bankalarından sorumlu daire başkan vekilliğine getirildiği, burada da örgüte ait Bank Asya'yla ilgili işlemleri takip ettiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Bu dönemde, şüpheliler Ali Güleç ve Mustafa Birdişli'nin bankanın TMSF'ye devrini engellemek için bankanın notunu kasıtlı olarak yükselttikleri, 19 Mart 2015'te rapor hazırlandığı, örgütün finans ayağıyla ilgili tu¨m kurum işlemleri örgüte sızdırılarak kurumun müdahalesinin engellenmek istendiği anlatıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yani21 Temmuz 2017 10:49

    Genel anlamda batık kredilerin olması, mali durumu, bankanın örgütün finansmanını yönettiği gerçeğini değiştirmiyor, tartışmayada gerek yok. Sadece bu durumdan el konulması yeterli. ABD. kendi yarattığı terör üzerinden, başkalarını destek verior diye , istediğine el koyup ceza keserken hiç kimsenin sesi çıkmıyor.

  • ali21 Temmuz 2017 02:34

    bankasyaya el konulmasaydı batacagı filan yoktu, uydurmayın

  • ahmet engin 21 Temmuz 2017 01:50

    Osmanlı torunu , Bankasya batık kredilerinin ahvalini bilmediğin gibi ağırlıklı ne zaman olduğundan da haberin yok anlaşılan . Bir de bunların nasıl biliyorsun yalanını yapmayın sakın . Zaten kamuya açıklandı bir kısmı ve kodese giren krediciler de oldu... son olarak, bu sebeble yani banka batık olduğu için talip bulunamadı ... ez cümle bilmemek ayıp değil ama yalancılık utanmazlık olur...

  • Osmanlı Torunu20 Temmuz 2017 22:59

    Yalan atmayın, eğer Kuran'a inanıyorsanız. Bankasya ile İmar bankasının benzer bir yanı yok. Bankasyaya paralarını yatıran herkes son kuruşuna kadar geri aldı.

  • urla20 Temmuz 2017 22:58

    bankasya gayet yasal çalışan bir bankaydı. devletin bloke koymadığı tüm paralar sahiplerine geri verildi, ihlas finans imar bankası gibi üstüne yatılmadı. hazineye de hiç maliyet getirmedi. yalan söylemek müslümanca bir davranış değil

  • ahmet engin 20 Temmuz 2017 20:21

    Yuh olsun .. tıpkı imar bankası gibi çalışan bir banka idi. Devletimiz en doğrusunu yaptı ve bu işe bir tek FETÖ uşakları üzüldü ...

  • ıtri20 Temmuz 2017 18:42

    bankasyaya el konulmasaydı batacagı filan yoktu, uydurmayın