E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ'den gözaltına alınan 150 astsubaydan 56'sı itirafçı oldu---

FETÖ'den gözaltına alınan 150 astsubaydan 56'sı itirafçı oldu

FETÖ'den gözaltına alınan 150 astsubaydan 56'sı itirafçı oldu
20 Haziran 2020 - 01:31 borsagundem.com

FETÖ'nün TSK içindeki kripto yapılanmasına yönelik 56 ilde düzenlenen operasyonda, adliyeye sevk edilen 94 şüpheliden 81'i tutuklandı, 13 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı


Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki kripto yapılanmasına yönelik İzmir merkezli 56 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan muvazzafların da olduğu 150 astsubaydan 81'i tutuklandı, 56'sı itirafçı oldu, 13'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün TSK içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, ankesörlü veya büfe telefonlarından örgütün "mahrem imamları" olarak nitelendirilen terör örgütü yöneticileriyle görüştükleri öne sürülen 150 şüphelinin işlemleri tamamlandı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen şüphelilerin 56'sı serbest bırakıldı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen diğer 94 şüpheliden 81'i tutuklandı. 13 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haklarında daha önce aynı suçtan soruşturma bulunduğu belirlenen 4 şüpheli hakkındaki gözaltı kararı iptal edildi. 13 şüphelinin yakalanması için ise çalışmaların devam ettiği belirtildi.

İzmir merkezli 56 ilde, 16 Haziran'da FETÖ'nün TSK içindeki kripto yapılanmasına yönelik operasyonda, mahrem imamlarla ankesörlü telefonlardan irtibat kurdukları tespit edilen 119'u muvazzaf 167 şüpheli hakkında gözaltı karar verilmişti.

Zanlılardan 79'unun Kara Kuvvetleri, 13'ünün Hava Kuvvetleri, 66'sının Jandarma ve 9'unun Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu astsubay oldukları, 119'unun da hala görev yaptığı öğrenilmişti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonlarda 150 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • r21 Haziran 2020 09:47

    15 temmuzdan geri gitmeden, fetocular ve siyasi ayakları temizlenmez. 15 temmuz ve öncesinde giren kişiler bunlar. 14-13-12-11-10 gitmeden fetocular bitmez. Fetocuların bitmezi için siyasilerden 10 larcasının kodese girmezi lazım. HDP den daha beter bunlar. Vatan düşmanı. hdp ye küfredenler, kendileri milletten daha çok küfür yiyor. sokakda uyandı millet.

  • muck20 Haziran 2020 18:00

    2023 de chp+iyiparti önclüğünde ittifak kazanınca.. görün fetocuları.... tek tek nasıl ortaya çıkıyor. kozmik odaya girildi. 800 personel gizli vatan millet evladı yurtdışıdna gizli ve gerektiğinde milletine hizmet edecek kişiler yok edildi. Bu internette yazıyor. kozmik odada deşifre olan çok özel ve gizli personellerimiz imha edilmiş. şimdi bunu gazeteci biri yazsa, casuslukdan içeri girer belliki. ama kozmik oda belgelerini çaldırıp, mahkemedeki kopyasını kaybedenler sokakda geziyor.. ben feto ile mücadele edildiğine inanmıyorum. TEK MÜCADELE ŞUAN ŞU, BENİM ELİMİ ÖP, ELİMİ ÖPMEZSEN FETOCUSUN. YANİ TARİKAT, DİN İMAN KURAN BİR ÇOK DERGAHI OSU BUSU, 15 TEMMUZDA EL ÖPENİ AFFOLDU. EL ÖPMEYENİ FETOCU OLDU. AMA 15 TEMMUZ MALİ MİLAT KALKINCA 2023 SEÇİN SONRASI GERÇEK FETOCULAR HESAP VERECEK MİLLETE, BAĞIMSIZ MAHKEMELERE. DEDEİ ÇANAKKALEDE ŞEHİT OLANI UYUTAMAZSINIZ. DEDE KANI KANIMIZDA AKIYOR. HELAL KAN...ASİL KAN...

  • ikiy20 Haziran 2020 14:14

    siyasetteki fetöcüleri de söylemişler mi?

  • Mucise Reis ;)20 Haziran 2020 13:57

    Bu kadar insanı kim orduya aldı ? hadi orduya alanlar fetocu... bu kadar kadro göreve gelecek diye, KİM VE KİMLER ATATÜRKÇÜ, YADA TARAFSIZ OLAN YÜZLERCE BİNLERCE KOMUTAN VE ASKER, SUBAY VE ASTSUBAYLARI HATTA OKULLU HARPÇİLERİ kimler görevden geri çekti? Habi bunları da geç, peki orduya tek tek özel ve incelemelerle alınan, küçük yaştan askeri hizmet yaşına gelene kadar gün gün kaydı tutulan vede sicili gizli olarka izlenen ve incelenen harp okullarını kimler kapattı ? ŞİMDİ FETOCULARI ORGANİZE BİÇİMDE SIZDIRANLAR kimler ?  AKP gitmeden, fetocular ve bu soruların cevapları asla ve asla sorulmaz, cevap aranmaz. Seçimleri millet bekliyor. Millette bu soruları merak etmeye başladı. Cevap gelmediğinden, soru sorulmadığından daha büyük merak uyandırmış durumda

  • Nedim20 Haziran 2020 15:35

    Bu  Kadar insanı orduya nasıl alındığı gayet açıktır!  Prosedür gayet nettir. 2007 lere kadar da ordunun kendi askere alma dahil işlevleri tamamen sivil yönetimden ayrı bir şekilde yürütülmektedir!  Halen de öyledir!  Ordu içinde yapılanmayı çok bilmiş laik darbeci generaller nasıl müsaade etti?  En azından  generalliğe nasıl geldiler?  Hükümet kendi hatasını  20 bin kadar vali emniyet müdürü kaymakam  komiser vs.  görevden alarak bir yerde kompanse etti mücadele hala devam ediyor.  Chp neden  fetocuların elinde?   Devleti yıkmak konusunda ortak amaçları olduğu için mi?

  • Yurtsever bir Vatandaş.. 20 Haziran 2020 15:28

    Yau illa şucu bucu olmak gerekiyormu, Atatürk "CÜ" Fetö "CÜ"... Bırakalım böyle davranmayı kalıplaşmayı aslolan yasalara uyan uymayandır herkes işini yapsın dürüst olsun yeter...

  • AHMET ÖZBİR20 Haziran 2020 13:15

    FETÖ'cü hainler devletimizi, vatanımızı ECNEBİLERE TESLİM etmek için 15 Temmuz'da kahpece işkal hareketine giriştiler. BÜYÜK LİDER, TARTIŞMASIZ DEVRİMCİ ÖNDER'imiz, Reis'imiz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde ülkemiz uçurumun kenarından döndürüldü. Rabbğm kendisinden ve ı gece sokapa çıkablardan Allahım razı olsun. MİLLET DESTAN yazarken bazıları KAHVESİNİ İÇİP darbecilere selam çakıyordu. Yapılanları ASLA UNUTMAYACAĞUZ. Hele FETÖ'ye hakaret etmek yerine REİS'E HAKARET EDEN GERÇEK FETÖ'CÜLERİ unutmayacağız, unutturmayacağız.