E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ’cü hakim ve savcılara meslekten ihraç kararı---

FETÖ’cü hakim ve savcılara meslekten ihraç kararı

FETÖ’cü hakim ve savcılara meslekten ihraç kararı
17 Mayıs 2022 - 04:00 borsagundem.com

Resmi Gazete'de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu kararı ile FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olan 15 hakim ve cumhuriyet savcısı meslekten çıkarıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığından yayımlanan Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu Kararına göre, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün yargıdaki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında meslekten uzaklaştırılan 15 hakim ve cumhuriyet savcısı hakkında meslekten çıkarılma kararı verildi.

Kararda, daha önce tedbiren meslekten uzaklaştırılan Afyonkarahisar Hakimi Yusuf Atçeken, Savur Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akbaş, İstanbul Anadolu Hakimi Esengül Taşkın Atahan, Bitlis Hakimi Halime Mehtap Gündüz, İstanbul Vergi Mahkemesi Üyesi Süleyman Enes Budak, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı Melih Mustafa Şahin, Şanlıurfa Cumhuriyet Savcısı Ahmet Burhaneddin Atahan, Ayvalık Hakimi Özlem Albayrak, Hatay Hakimi Hüseyin Çomruk, Nurdağı Cumhuriyet Savcısı Çimen Karadağ, Vezirköprü Cumhuriyet Savcısı Hasan Köse, Milas Cumhuriyet Savcısı Cihat Kurt, Siirt Hakimi Burak Kılınçer, Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Faruk Karahan, Kahramanmaraş Hakimi İsmail Çelik'in FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisak ve irtibatlarının olduğu sabit görüldüğünden meslekte kalmalarının uygun olmadığı ve ayrı ayrı olmak üzere meslekten çıkarılmalarına karar verildiği aktarıldı. Kararın, 7145 sayılı Kanunun 26'ıncı maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen Geçici 35'inci maddesinin A fıkrası uyarınca verildiği belirtildi. 

'FETÖ' ile korkutarak 200 bin TL dolandırdılar

 

FETÖ'nün 'kaset kumpası' davasında karar belli oldu

 

Atina 8 FETÖ'cü darbeciyi kaçırdı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk17 Mayıs 2022 09:39

    Fetocu politikacıların serbest olması canımı acitiyor.fetoye güzelleme yapıp şiirler okuyan onunla fotoğrafları olan onun elini öpen o politikacılar niye ceza almıyor.

  • Mucise Reis ;)17 Mayıs 2022 07:39

    Belediyeye işe girdiler adli sivilkayıtları temiz nasıl oluyor dediler. koskoca cumhuriyet savcısı olmuşlar... yani gerçekten hak edipde 15 vatanperver, yetişmiş, kitapları kanunları özümzemiş... hak etmiş ve şuan hakim cumhuriyet savcımı olması gereken gerçek hak edipte terör örgütleri yüzüne açıkta kalıp kendine bambaşka yok çizen gerçek hak edenler nerede şuan ? devletin ve milletin bu zararı nasıl ödenebilir ? kanmak ve kandırılmak milletin zararını, gerçek hak sahiplerinin zararını ortadan kaldır dımı ? ...tv lerde görüyoruz işte 200 bin kadrolu terör örgütü görevden alındı. amaaaa oraya gerçekten hek edip girmesi gereken, hakkı yanan asıl yetişmiş okumuş gençlerin hak ettiğini alamaması, hem hak kaybını yaşayan, hemde milletin yetiştirip görev beklemesi gibi kayba neden olmuştur.

  • Mucise Reis ;)17 Mayıs 2022 09:45

    Haklısın. kpss birincileri açıkta ya tezgahtar, ya markette reyon temizliyor... onca donanımlı bilgili okullarda milyarlarda devlet masraf yaparak bu değerleri kazanıyor. devlet bu kişileri kullanacak gücüne güç katacak. ama başka bir tarikat grubu içi boş insanları sadece adamım diye haksızca göreve sokuyor. zaten devlet bundan dolayı her alanda zor durumda şuan.  ayaklar baş, başlar ayak oldu ...

  • pala17 Mayıs 2022 09:14

    hak edenler bunlardı. diğerleri hak etmemişti